Zorgverzekering voor ZZP-ers

Iedereen in ons land is verplicht om een basisverzekering af te sluiten. De basisverzekering is een zorgverzekering die de primaire kosten van het ontvangen van zorg vergoedt. Denk hierbij aan de kosten van het bezoeken van de huisarts of het ziekenhuis, maar ook aan de kosten van specifieke medicijnen. Als u ZZP’er bent en zelfstandig werkt, is het erg belangrijk om een goede zorgverzekering af te sluiten. Krijgt u bijvoorbeeld een ongeluk en kunt u hierdoor een tijdje niet werken, dan betekent dit dat u inkomsten misloopt. Mensen die in loondienst zijn krijgen in dit geval gewoon doorbetaald, maar bij ZZP’ers is dit niet het geval. Om ervoor te zorgen dat u de beste zorg kunt krijgen in dit soort situaties, kunt u een zorgverzekering voor ZZP’ers afsluiten. Aanbieders van ZZP Zorgverzekeringen:

Zorgverzekering voor ZZP’ers

Een zorgverzekering voor ZZP’ers is een speciale zorgverzekering die afgesloten kan worden door mensen die zelfstandig werken. Het maakt in dit geval niet uit in wat voor branche u werkt of wat voor werk u doet: als u bij de Kamer van Koophandel ingeschreven bent als zelfstandige kunt u deze verzekering afsluiten.

De zorgverzekering voor ZZP’ers betreft in feite een uitbreiding van de basisverzekering, waar diverse zaken aan toegevoegd zijn die voor ZZP’ers interessant zijn. Een goed voorbeeld van een extra dekking die bij de zorgverzekering voor ZZP’ers zit, is de dekking voor fysiotherapie. Deze dekking zorgt ervoor dat u na een ongeluk snel kunt revalideren (zonder hoge kosten van de fysiotherapeut), zodat u snel weer aan het werk kunt en niet te veel inkomsten misloopt.

Waarom een speciale zorgverzekering voor ZZP’ers?

Zoals al eerder vermeld, is het voor ZZP’ers belangrijk om zo snel mogelijk weer aan het werk te kunnen na een ongeval of na ziekte. Werknemers van bedrijven worden namelijk doorbetaald als ze ziek worden of thuis zitten na een ongeluk, maar ZZP’ers kennen deze luxe niet. Door een zorgverzekering voor ZZP’ers af te sluiten, krijgt u de beste zorg op het moment dat u deze zorg nodig heeft. Op deze manier kunt u zo snel mogelijk weer aan het werk, zodat u zo min mogelijk inkomsten misloopt. En omdat de zorgverzekering een groot deel van uw zorgkosten vergoedt, hoeft u zelf bijna geen kosten te betalen om snel weer aan het werk te kunnen.

Zorgverzekering voor ZZP’ers afsluiten

Er zijn diverse verzekeringsmaatschappijen die zorgverzekeringen voor ZZP’ers aanbieden. Bij het afsluiten van een verzekering voor ZZP’ers, moet u in ieder geval op de volgende zaken letten:

  1. De dekking van de verzekering: wat wordt er voor u vergoed als u deze verzekering heeft afgesloten? Werkt u als schilder, dan is het belangrijk om na een ongeval in ieder geval fysiotherapie te kunnen krijgen. Door deze therapie kunt u namelijk sneller revalideren, zodat u de schilderskwast weer sneller op kunt pakken.
  2. De premie van de verzekering: de premie van de verzekering is het bedrag dat u maandelijks betaalt om de dekking van de verzekering te kunnen ontvangen.
  3. Het eigen risico van de verzekering: het eigen risico is het bedrag dat u altijd moet betalen als u specifieke zorg wil ontvangen. Is uw eigen risico 385 euro, dan betaalt u in ieder geval dit bedrag als u gebruik maakt van de dekking van de verzekering.

Door diverse verzekeringen met elkaar te vergelijken, vindt u eenvoudig de beste zorgverzekering voor ZZP’ers met de beste dekking, de laagste premie en het meest aantrekkelijke eigen risico.