Zakelijk alarmsysteem – kantoor beveiligen tegen inbraak

De donkere dagen voor kerst zijn aangebroken, traditioneel een periode waarin veel inbraken voorkomen. Inbrekers hebben de voorkeur voor afgelegen kantoorpanden op plekken waar ’s avonds geen mensen wonen. Bedrijfsinbraak komt veel voor in grote steden, maar ook steeds meer in het landelijk gebied. In een kantoor staat vaak veel elektronische apparatuur, nieuwe ongebruikte voorraad en computers. Dit zijn producten die en inbreker gemakkelijk door kan voorkomen. Inbraakpreventie is daarom iets waar elke ondernemer over na zou moeten denken. De kosten voor een zakelijk alarmsysteem moeten natuurlijk opwegen tegen het potentiële verlies bij een inbraak.

offerte aanvragen zakelijk alarm

Inbraakpreventie

Wil jij ervoor zorgen dat jouw kantoorpand minder aantrekkelijk voor inbrekers is dan kantoren in de omgeving? Zorg dan voor goede inbraakpreventie. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een alarmsysteem. Door een alarmsysteem te installeren en dit duidelijk op en om je pand te communiceren ontmoedig je inbrekers hun slag te slaan. Mochten ze er toch voor kiezen om in te breken dan ben je in staat om hierop te reageren. Bij een alarmsysteem kan je denken aan bewakingscamera’s, bewegingssensoren en vuur of rook detectie. Hierbij wordt je naast inbraak ook beschermt bij gaslekken of brand. Je hebt alarmsystemen die via infrarood werken of systemen die hitte registreren.

Inbraakalarm in kantoorpand

Een inbraakalarm in een kantoorpand zorgt ervoor dat er een alarm afgaat wanneer er ingebroken wordt. De mogelijkheden zijn hiervoor zijn zeer uitgebreid. Gangbare systemen werken met bewegingssensoren en op basis van trillingen. Daarnaast is het ook mogelijk om inbraak te registreren op basis van glasbreuk of op basis van ultrasone golven. Wil je hier meer over weten? Vraag dan informatie aan bij een specialist. De meeste alarmsystemen geven een hard geluid wanneer ze afgaan. Daarnaast wordt er een signaal verstuurd naar de eigenaar van het pand of een meldkamer. Het advies is om direct de politie te alarmeren.

Tips bij de aanschaf van een alarmsysteem:

  • Let op het merk / type van het alarmsysteem
  • Lees de reviews van het alarmsysteem en het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de aanleg
  • Bekijk het gebruiksgemak door middel van een demo in een showroom of vraag om referenties.
  • Vraag naar de vaste en de variable kosten. Wat betaal je uiteindelijk per jaar voor je systeem? Denk hierbij ook aan de installatie en onderhoudskosten.
  • Kan je overal ter wereld meekijken op de beveiligingscamera met bijvoorbeeld een app of via een beveiligde website?
  • Wat is de looptijd van het contract? Wat zijn de kosten van het tussentijds beëindigen van een contract bij verhuizing of stoppen onderneming?
  • Vraag vrijblijvende offertes aan en vergelijk prijzen.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *