Weekendtoeslag achterhaald volgens ondernemers

klok

Ruim 50% van de ondernemers in Nederland vindt dat toeslag voor werken in de avond of in het weekend achterhaald is. TNS Nipo heeft in samenwerking met het FD dit onderzocht naar aanleiding van uitspraken van MKB Nederland. Het MKB Nederland gaf aan dat het extra belonen van medewerkers voor avond of weekendwerk achterhaald is. MKB Nederland voorzitter Michael van Straalen zei in januari tegen het FD dat de huidige regeling van toeslagen herzien moet worden. Zijn argumentatie hierbij was dat deze toeslagen niet passen bij de huidige 24-uurseconomie.

Uit het onderzoek van TNS Nipo blijkt dat ruim 40% van de ondernemers het niet eens is met deze stelling. Deze ondernemers vinden dat de flexibiliteit en het ongemak van de medewerker best een extra beloning mag krijgen. Vooral de kleinere bedrijven zijn tegen de huidige toeslagregeling. Bedrijven kleiner dan 10 medewerkers staan voor 62% achter het voorstel van MKB Nederland.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *