
Al jaren hebben jij en je beste vriend een waanzinnig goed idee voor een startup, een gat in de markt! Het eerste jaar gaat fantastisch en jullie geluk kan niet op. Helaas zit het na één jaar een beetje tegen… Je beste vriend gooit de handdoek in de ring en besluit om in loondienst te gaan bij een ander bedrijf.
Gelukkig ga jij niet bij de pakken neerzitten en besluit om met vol goede moed door te gaan. Ineens stromen de opdrachten binnen en in een korte tijd is je bedrijf opnieuw een groot succes! Echter blijft dit succes niet onopgemerkt, want je voormalig partner wilt ook profiteren van je succes. Helaas zijn deze zaken niet goed vastgesteld in de aandeelhoudersovereenkomst en ontstaan er pittige discussies.
Doordat de zaken niet goed zijn vastgesteld in de aandeelhoudersovereenkomst besluit je voormalige partner je flink tegen te gaan werken. Hierdoor zijn partnerships, investeringen en andere belangrijke besluiten niet langer mogelijk. Pas wanneer hij mag profiteren van je succes zal hij hier mee stoppen en tot overmaat van ramp kan jij hem er ook niet uitzetten. Wat nu?
Ondernemen met een vriend is vergelijkbaar met een huwelijk: je bent zowel emotioneel als financieel aan elkaar gebonden. Het is van belang om, net zoals de huwelijkse voorwaarden, een overeenkomst op te stellen. Belangrijke vragen die in een overeenkomst behandeld moeten worden zijn: “Wat gebeurt er met het bedrijf als één van de partners het bedrijf wil verlaten?” en “Hoe gaan wij uit elkaar?”. Heel romantisch is het niet, maar voorkomen is beter dan genezen!
Hoe ga jij – jonge ondernemer – vol met energie, plannen en kansen om in deze fantastische wereld een mooi nieuw bedrijf op te bouw – dat voorkomen? Dat ga je hier lezen… klik hier om het gratis E-book te downloaden.