Topambtenaar pleit voor verplicht pensioen ZZP-ers

De topambtenaar Maarten Camps van Economische Zaken pleit voor een verplicht pensioen voor ZZP-ers. Wat betreft Camps moeten ZZP-ers net als werknemers beschermd worden bij arbeidsongeschiktheid. Volgens Camps zou dit via een basisvoorziening geregeld moeten worden. Eerder deze week berichten wij al over de wildgroei aan ZZP-ers in het afgelopen kalenderjaar. Veel ZZP-ers lijken heel erg op reguliere werknemers, maar zijn ondernemer. Op dit moment is een ondernemer zelf verantwoordelijk voor zijn pensioenvoorziening. Vanwege de kosten sluiten ZZP-ers vaak geen arbeidsongeschiktheidsverzekering af.

In het economieblad ESB geeft Camps vrijdag aan dat er een omslag in denken nodig is. Niet alleen voor arbeidsongeschiktheid, maar ook andere niveaus van collectiviteit en risicodeling kunnen ter discussie komen te staan. Hij verwijst hierbij naar de veranderingen die er al zijn gekomen op het gebied van wonen, werken en pensioen. Maar wat Camps betreft mag dit op meer terreinen gebeuren, waaronder de pensioenvoorziening voor ZZP-ers.

Lees het volledige artikel hier.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

One Comment to “Topambtenaar pleit voor verplicht pensioen ZZP-ers”

  1. 60 procent van de zzp ers wil geen verplichte verzekeringen en pensioen. Dat stelt de Stichting ZZP Nederland op de website. Zij zetten hun hakken in het zand tegen de nieuwe plannen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *