Top 5 WooCommerce plugins voor je webshop

Een webshop maken wordt steeds gemakkelijker voor een startende ondernemer. Het verschil tussen het aantal fysieke en online winkels wordt daarom ook steeds minder. WooCommerce is aan aantrekkelijke plugin voor je WordPress website om gemakkelijk en snel een webshop te beginnen. Maar als je je webshop nog verder wilt uitbreiden met een aantal extra functionaliteiten, kun je ook gebruik maken van deze top 5!



WooCommerce – Sisow Payment Options

Sisow is een online betalingsprovider die onder andere iDeal betalingen aanbiedt. Zij doen dit tegen zeer scherpe prijzen; er worden geen maandelijkse kosten gerekend en elke geslaagde iDeal transactie kost slechts € 0,45. Naast iDeal bieden zij ook betalingsmethoden zoals MisterCard, overboeking en PayPal.

WooCommerce MailChimp

WooCommerce MailChimp is een populaire plugin om het contact met je klanten te onderhouden. Na de aankoop wil je graag dat men weer producten bij je aankoopt. Hiervoor kun je aan je klanten vragen of je hen een nieuwsbrief mag sturen. Die nieuwsbrief moet dan natuurlijk nog wel gemaakt worden. Met behulp van MailChimp zet je eenvoudig en snel een kwalitatieve nieuwsbrief in elkaar.

WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips

Met behulp van WooCommerce PDF Invoices & Packing Slips worden facturen en afleverbonnen automatisch aangemaakt. De plugin maakt eenvoudig weg professionele facturen die in PDF verstuurd worden. Er kan eenvoudigweg gekozen worden wanneer de factuur verstuurd wordt:

  • Op het moment dat je het bericht ontvangt dat een nieuwe order is geplaatst op de webshop;
  • Op het moment dat de klant een bericht ontvangt dat de order is verwerkt;
  • Op het moment dat de klant het bericht ontvangt dat de bestelling is afgerond;
  • De laatste optie is om de klant een afzonderlijke e-mail te sturen met de factuur.

De basisversie biedt onder andere opties om eigen logo aan de factuur toe te voegen en het is mogelijk om extra velden te plaatsen. De premium versie biedt uiteraard nog een aantal extra opties.

 WooCommerce Advanced Shipping

WooCommerce biedt in de standaard versie een aantal verzendopties. Voor sommige webshops is dit niet genoeg; hiervoor is WooCommerce Advanced Shipping in het leven geroepen. Met behulp van de plugin kunnen er meerdere opties worden aangemaakt, zoals gratis verzending onder een aantal voorwaarden, check-out bonus en extra verzendwijzen.

WooCommerce Splash Popup

Sommige producten wil je extra onder de aandacht brengen bij je klanten. Daarvoor is de WooCommerce Splash Popup in het leven geroepen. De plugin laadt een complete productpagina met alle informatie die nodig is; kortingen, productbeschrijvingen, prijzen, afbeeldingen en meer. De popup windows hoeven niet alleen producten te zijn. Zo kan er ook gekozen worden om een nieuwsbrief pagina te openen om meer inschrijvingen voor de nieuwsbrief te genereren.

You May Also Like

About the Author: Arjen

Online marketeer & eigenaar Starters Informatie Centrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *