Top 5 onmisbare kantoorartikelen voor op ieder kantoor

must haves voor kantoor

Top 5 onmisbare kantoorartikelen voor op ieder kantoor Heb jij onlangs je eerste kantoor gekocht of gehuurd? En moet je aan de slag met de inrichting? In dit artikel helpen we je aan de top 5 onmisbare kantoorartikelen die op elk kantoor aanwezig zouden moeten zijn. Uiteraard kan deze lijst oneindig uitgebreid worden op basis van persoonlijke voorkeuren dus laat gerust aanvullingen achter in de comments.

Werkplek met externe monitor

Het klinkt misschien logisch maar een goed kantoor begint met een goede werkplek. Denk hierbij aan een kwalitatief hoogwaardig bureau met een bijpassende bureaustoel. Hierbij is het belangrijk dat zowel het bureau als de stoel in hoogte verstelbaar is. Op het bureau staat bij voorkeur een externe monitor waar een laptop op aangesloten kan worden. Werken vanaf je laptop is prima voor een kwartiertje maar voor een werkdag ongeschikt. Op termijn zal je last krijgen van nek en rugklachten. De combinatie van een verstelbare stoel, bureau en externe monitor zorgt ervoor dat je ergonomisch verantwoord kan werken op deze werkplek.

werkplek met externe monitor

Hygiënische Toiletvoorzieningen

Voor zowel kleine als grote kantoren zijn de toiletvoorzieningen onmisbaar. Gelukkig is er de afgelopen jaren extra aandacht voor hygiëne gekomen en worden medewerkers steeds vaker voorzien in een degelijke sanitaire ruimte. Voor de hygiëne en daarmee de gezondheid van medewerkers is het belangrijk om te zorgen dat er altijd een zeepdispenser, tork dispenser, een afsluitbare prullenbak en voldoende toiletpapier aanwezig is. Sinds COVID-19 is er extra aandacht voor het belang van goede hygiëne en hier wil je als werkgever de juiste faciliteiten voor bieden.

tork dispenser kantoor

Razendsnel internet

De snelheid van het internet bepaald mede de efficiëntie van werknemers op een kantoor. Traag internet kost niet alleen tijd, het kan ook een onprofessionele indruk geven wanneer je in een videoconferentie met een (potentiële) klant zit. Bespaar niet op internet maar zorg voor een sterke draadloze verbinding bij voorkeur via het glasvezelnetwerk.

Voldoende licht

De noodzaak van licht wordt nog te vaak onderschat. Licht heeft een enorme impact op de gezondheid van mensen. Een gebrek aan licht zorgt ervoor dat mensen eerder moe worden en last krijgen van klachten als hoofdpijn en geprikkelde ogen. Zorg er daarom voor dat er bij voorkeur voldoende daglicht het kantoor binnenkomt. Vul dit aan met een aantal gerichte punten van verlichting. Twijfel je over het licht in je kantoor? Overleg dan met een specialist voor een lichtplan.

licht op kantoor belangrijk

Goede koffie

No coffee? No workee! Dit is een veelgehoorde uitspraak in de Verenigde Staten. Koffie, thee en water zijn de motor van werkend Nederland. Bespaar niet op goede koffie maar zorg voor kwalitatieve dranken. Het is ook fijn dat wanneer er externen op bezoek komen dat je een goede kop koffie of cappuccino kan aanbieden en hiermee een goede indruk maakt. Sommige bedrijven kiezen ervoor om extra eet- en drinkvoorzieningen aan te bieden om medewerkers tevreden te houden. Let erop dat dit mogelijk fiscale gevolgen kan hebben. Wat is voor jou onmisbaar op een kantoor? Laat het weten in de comments!

goede koffie op kantoor onmisbaar

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *