Tips om je eerste kantoor in te richten

Gefeliciteerd! Je hebt de stap naar zelfstandigheid genomen en vanaf nu ben je eigen ondernemer. Nu gaat er veel veranderen voor je; je hebt je waarschijnlijk goed voorbereid. Hoe zit het met je kantoorruimte? Als je die nog moet plannen en inrichten, hebben we wellicht een aantal interessante tips voor je.

Een eigen kantoor, wat zegt de Belastingdienst?

Je streeft naar een zo groot mogelijk rendement en als je kostenposten van je bedrijfsomzet kunt aftrekken, dan maak je daar gebruik van. Het is van belang of je het kantoor huurt, in eigendom hebt of dat je misschien in je eigen woonhuis een aparte werkruimte hebt gerealiseerd. Omdat veel starters vanuit huis werken, gaan we uit van die laatste situatie. Voor de Belastingdienst is het doorslaggevend of de werkruimte duidelijk te onderscheiden is als een aparte ruimte. Ook moet de ruimte minimaal voor 90 % als werkruimte gebruikt worden. Bereken op basis van oppervlakte de verhouding tussen werkruimte en rest van de woning. Deze verhouding gebruik je om de kosten van huur, hypotheek en energie toe te wijzen aan ofwel je bedrijf, ofwel je privéwoning. Bekijk voor diepere details de brochures van de Belastingdienst.

Comfortabel en gezond werken

Richt je werkplek in als een goed geoutilleerd kantoor. Realiseer je dat je hier misschien meer dan acht uur per dag moet werken; dit wil je efficiënt en zonder problemen kunnen doen. Een investering in ergonomisch meubilair als een bureaustoel met diverse instelmogelijkheden is essentieel en betaalt zich terug. Als je naast een moderne kantoorinventaris ook behoefte hebt aan goed advies, zou je contact op kunnen nemen met een bedrijf als Vink Lisse, die hierin gespecialiseerd is.

Opslag en administratie

Deel je ruimte efficiënt in. Natuurlijk heb je opbergmogelijkheden nodig voor mappen en dossiers, kortom je hele administratie. Overweeg of je dit zoveel mogelijk digitaal kunt doen. Diverse aanbieders van cloud-diensten kunnen je hierbij ondersteunen. Waar het om gaat is dat je snel, ongestoord en overzichtelijk toegang hebt tot jouw bedrijfsinformatie.

Ongestoord kunnen werken

Om ongestoord te kunnen werken zul je te allen tijde bereikbaar moeten zijn. Dit geldt met name voor je website. Kies een aanbieder van servercapaciteit die ook snel reageert bij problemen en maak hierover goede afspraken. Aanbieders van goedkope serverdiensten hebben meestal een veelvoud aan klanten. Bieden zij je dezelfde service? Wat ook een rol speelt bij ongestoord werken is het gedrag van je huisgenoten. Als jij werkt, moet je niet gestoord worden. Maar hier hoort ook een zekere mate van zelfdiscipline bij. Laat je niet te veel afleiden door huishoudelijke klussen, maar plan ze in.

Heb je wat aan deze tips en opmerkingen? Doe er je voordeel mee en maak je bedrijf tot een succes!

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

One Comment to “Tips om je eerste kantoor in te richten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *