Tips om een goede bedrijfsnaam te kiezen

Voor je je bedrijf in kunt schrijven bij de Kamer van Koophandel, moet je een bedrijfsnaam verzinnen. Sommige ondernemers weten direct welke naam zij willen gebruiken voor hun bedrijf. Andere ondernemers vinden het lastiger om een goede bedrijfsnaam te kiezen. Hoor jij bij de laatste groep? Dan geven wij je graag enkele tips om een goede bedrijfsnaam te verzinnen.

Kort maar krachtig

Een goede bedrijfsnaam moet niet te lang zijn. Zelfs met een korte naam van slechts enkele letters, kun je al indruk maken. Bovendien zijn korte bedrijfsnamen veel gemakkelijker te onthouden. Houd de naam van je bedrijf daarom zo kort en krachtig mogelijk.

Het doel van je bedrijf

De naam van jouw bedrijf moet je doelgroep duidelijk vertellen om wat voor bedrijf het precies gaat. Het is dan ook goed als het doel van jouw bedrijf naar voren komt in je bedrijfsnaam. Je kunt het doel duidelijk naar voren laten komen, maar ook wat subtieler.

Concurrerend

Je bedrijfsnaam moet absoluut concurrerend zijn. Dit wil zeggen dat de naam van jouw bedrijf niet lijkt op de bedrijfsnaam van je grootste concurrent.

Lang houdbaar

Een goede bedrijfsnaam is lang houdbaar. Dit wil zeggen dat de bedrijfsnaam nu goed is, maar over enkele jaren nog steeds. Vermijd tijdaanduidingen in je bedrijfsnaam, want dit soort toevoegingen maken jouw bedrijfsnaam juist niet houdbaar.

Pas op met humor

Jouw bedrijfsnaam mag best grappig zijn, maar moet ook weer niet te veel humor hebben. Niet iedereen kan jouw grappige bedrijfsnaam waarderen, zeker niet als de grap in de naam van je bedrijf zeer persoonlijk is. Pas daarom goed op met humor.

Vermijd saaiheid

Tot slot mag jouw bedrijfsnaam zeker niet saai zijn. Saaie bedrijfsnamen zijn slechte bedrijfsnamen. Laat zien dat je enthousiast bent over jouw bedrijf door een positieve, vrolijke en unieke bedrijfsnaam te kiezen, die alles behalve saaiheid uitstraalt.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *