Storing Belastingdienst – Gevolgen voor BTW Aangifte

Het 4e kwartaal van 2014 is begonnen dus hoog tijd voor BTW aangifte over kwartaal 3. Helaas heeft de belastingdienst al een aantal dagen te kampen met een storing op de website. Het beveiligde deel voor ondernemers is niet bereikbaar.
storing belastingdienst geen aangifte

Wat betekent deze storing voor uw aangifte? En wanneer zijn deze problemen verholpen? Om deze vragen te beantwoorden is het goed om twee zaken te onderscheiden:

  • De BTW aangifte
  • De betaling van BTW

Doordat het beveiligde deel van de Belastingdienst onbereikbaar is kan niemand zijn BTW aangifte versturen. Dit is vervelend maar betekent niet dat de betaalplicht van de BTW vervalt. Er is telefonisch contact geweest met de belastingtelefoon waar benadrukt werd dat de betaling gewoon gedaan moet worden. Hierbij komt het volgende probleem om de hoek kijken: welk betalingskenmerk geef je de betaling mee? Hiervoor zijn wederom twee oplossingen:

  • Maak gebruik van de betalingskenmerken die je begin van dit jaar van de belastingdienst hebt ontvangen.
  • Geen kenmerken ontvangen of ben je ze kwijt? Maak dan gebruik van de zoekhulp betalingskenmerk van de belastingdienst. Die vindt je hier.

Zorg ervoor dat de betaling voor het einde van de maand op de rekening van de belastingdienst staat en voorkom boetes. Dit betekent dat je het bedrag vandaag, 30 oktober 2014, moet overmaken. Dan ben je er namelijk zeker van dat het op vrijdag 31 oktober 2014 op de rekening van de belastingdienst staat.

Wat overigens opvalt is dat de Belastingdienst niet heeft aangegeven dat uitstel van aangifte of betaling mogelijk is. Dit kan natuurlijk nog komen, maar tot op heden wordt zowel telefonisch als via Twitter hier niks over gezegd. Wordt ongetwijfeld vervolgd!!

Update:Belastingdienst laat weten dat de aangifte uitgesteld wordt tot 4 november 23:59 uur. De betaling moet wel gewoon op 1 november binnen zijn!
uitstel belastingaangifteYou May Also Like

About the Author: Arjen

Online marketeer & eigenaar Starters Informatie Centrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *