Starten met Affiliate marketing (STAPPENPLAN)

starten met affiliate marketing

Affiliate marketing, geld verdienen via het internet door producten van anderen te promoten. Je hebt er vast van gehoord omdat je dit artikel leest. Want hoe kun je zelf starten met affiliate marketing? Wat moet je weten en wat heb je allemaal nodig?

In dit artikel vertellen we je in 6 stappen hoe ook jij met affiliate marketing kunt starten.

Starten met affiliate marketing in 6 stappen

De volgende 6 stappen zijn de belangrijkste actiepunten wanneer je gaat beginnen met affiliate marketing. De eerste 3 maanden moet je focus dan ook hierop liggen.

Stap 1:  Kies een niche/onderwerp voor je website

De meeste affiliate websites richten zich op een specifieke niche (markt) of onderwerp. Voorbeelden hiervan zijn:

  • Honden
  • Persoonlijke verzorging
  • Online geld verdienen
  • Voeding
  • Fitness

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Een niche kan werkelijk van alles zijn. Het slimste is om een niche/onderwerp te kiezen wat dicht bij jou ligt en waar je (bovengemiddelde) interesse in hebt. Zo blijf je gemotiveerd om aan je site en content te blijven werken. Ook scheelt het je vaak veel research en weet je welke informatie relevant is en welke niet. Ben je goed met honden? Dan is een website over honden perfect voor jou. Ben je webdesigner van beroep? Maak een website over alles wat met webdesign te maken heeft. De mogelijkheden zijn hier eindeloos.

Stap 2: Regel je domeinnaam en webhosting

Als je hebt besloten wat het onderwerp van je website gaat worden is het tijd om een mooie domeinnaam te bedenken en deze te registreren samen met een webhosting pakket. Een domeinnaam is je persoonlijke adres op het internet. Webhosting is de webruimte waarop jouw website staat. Het is belangrijk om hier NIET voor de goedkoopste te kiezen. Waarom? Goedkope webhosting betekend ook goedkope(re) hardware en kwaliteit. Het is belangrijk dat je website snel laad voor je bezoekers anders haken ze af. Wij gebruiken zelf SiteGround voor onze affiliate hosting. Dit is ideaal voor wordpress hosting, uitmuntende support en goede backups. Hulp bij site migraties.

Stap 3: Installeer WordPress

WordPress is een CMS systeem om je website mee te maken en beheren. Het is gratis in gebruik en je kunt het tegenwoordig in een paar klikken installeren op je hosting. Hierna kun je via WordPress de volledige inhoud van je website beheren. Voorkom de valkuil dat je uren investeert in het mooi maken van je website. Dit is in het begin totaal niet belangrijk. De belangrijkste stappen zijn de stappen 4 tot en met 6. Je website mooi maken kan later altijd nog.

stappenplan affiliate marketing

Stap 4: Content maken en publiceren

Het belangrijkste onderdeel van een affiliate website is de content. Zonder goede content gaat je website moeilijk tot niet gevonden worden in zoekmachines zoals Google maar nog belangrijker: zonder content gaan je bezoekers niet over tot aankopen. En dat betekend automatisch dat je geen commissies verdiend.

Als stap 1 tot en met 3 uitgevoerd is gaat de prioriteit dus op het maken van content liggen. Creëer content die behulpzaam is voor de doelgroep uit jouw niche. Bied oplossingen voor problemen, vragen of voeg op een andere manier waarde toe. Als het goed is zou je zeker meerdere onderwerpen voor content zo uit je hoofd kunnen maken welke relevant is voor de niche die je hebt gekozen.

Stap 5:  Aanmelden bij affiliate netwerken

Als je een paar artikelen online hebt staan is het tijd om je aan te melden bij affiliate netwerken. Vaak keurt een netwerk je account pas goed als je al een site met content hebt dus zorg dat stap 4 geregeld is.

Netwerken welke onmisbaar voor je affiliate succes zijn:

  1. Daisycon
  2. TradeTracker
  3. AWIN
  4. Bol.com Partnerprogramma

Zodra je aangemeld bent krijg je toegang tot het volledige aanbod aan adverteerders en campagnes. Nu kun je gaan selecteren welke producten, webshops en bedrijven je wilt en kunt promoten op jouw website.

Let op: houd het bij adverteerders die daadwerkelijk aansluiten op jouw doelgroep en niche. Je kunt proberen om een hypotheek aanvraag te promoten welke je 200 euro oplevert, maar als je website bijvoorbeeld over honden gaat heeft je doelgroep hier niets aan.

Stap 6: Meer content publiceren & updaten

Als bovenstaande stappen zijn uitgevoerd is het tijd om je website verder uit te breiden met meer content. Hoe meer content, hoe beter je website gevonden word en hoe meer jouw bezoekers aan je website hebben. En dus ook een (veel) grotere kans op regelmatige commissies.

Blijf continu kijken wat voor content je kunt publiceren en vergeet ook zeker niet de content die je al eerder hebt gepubliceerd regelmatig te controleren en updaten zodat alles actueel is.

Conclusie: Starten met affiliate marketing is vrij simpel

Zoals je nu hebt kunnen ontdekken is het starten met affiliate marketing helemaal niet zo moeilijk. Het is een kwestie van een niche/onderwerp kiezen, je domeinnaam met webhosting regelen en vervolgens een goede website bouwen met veel relevante content.

Bonus: 75 Affiliate Marketing Niches

Als bonus hieronder een lijst van 75 ideen voor een affiliate marketing niche. Je kan deze lijst gebruiken om je hersenen aan het denken te zetten. Denk in subonderwerpen en pak een sub-niche om succes te behalen!

Afvallen
alternatieve geneeswijzen
Baby
babyproducten
Beleggen 
Beveiliging
Bitcoin
boeken
Cannabis
Casino
CBD
complot theorieen
Creditcard
Crypto
Cybersecurity
Dating
Doe het zelf
Duurzaamheid
etherische oliën
Evenementen
Fitness
Fotografie
Game streaming
Gaming
Geld verdienen en Financiën
Gewichtsverlies
Gokken
Groene energie
Haarverzorging
Hobby
Hobby’s
Homoseksualiteit
Honden
Huidverzorging
Huis beveiliging
Huis inrichten
Huis kopen
Huisbeveiliging
Huisdieren
Hypotheek
Investeren
Klussen
koffie
kruiden
Leren geld verdienen
Luchtvaartmaatschappijen
Luxe Cruises
makeup
Mode
Onderwijs
Online daten
Online leren
Organische producten
persoonlijke ontwikkeling
Reizen
Reizigers
Reviews
SaaS
Schuldenregeling
Sieraden
Software
Thuis sporten
Tuinieren
vacatures
Vakantiebestemmingen
Vakanties
vastgoed
Vegan voeding
Voeding
voedingssupplementen
VPN
Webhosting
Wedden op sport
WordPress
Yoga
75 Affiliate Marketing Niches

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *