Slimme ondernemer succesvol met WK spray

De Braziliaanse ondernemer Heine Allemagne lijkt een goede slag geslagen hebben met de WK-spray die gebruikt wordt om de muur op afstand te zetten bij een vrije trap. De zogeheten “vanishing spray” werd tijdens het WK deze zomer voor het eerst ingezet en lijkt aan te slaan bij de verschillende voetbal landen. Afgelopen zondag werd de WK spray bijvoorbeeld al gebruikt tijdens de Johan Cruijff schaal tussen Ajax en PEC Zwolle en ook tijdens de competitiewedstrijden zal hij gebruikt worden.

De spray wordt gebruikt om de verdedigers op juiste afstand te zetten bij een vrije trap. De spray werd eerder in de Braziliaanse en Argentijnse competitie gebruikt maar komt nu dus over naar Nederland, Frankrijk en ook Engeland. De spray is ontstaan in de jaren 80 maar destijds was het meer verf. Allemagne heeft in 2000 zijn spray gepatenteerd en maakt zijn spray o.a. uit water en plantaardige olie.

De spuitbussen van Allemagne kosten ruim €2,20 per stuk en tijdens het WK zijn er 320 spuitbussen doorheen gegaan. Geen grote aantallen maar met de opkomst in de voetbal landen zitten er een aantal flinke orders aan te komen. Laat staan tot de tijd dat het overgenomen wordt in het amateurvoetbal. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

You May Also Like

About the Author: Arjen

Online marketeer & eigenaar Starters Informatie Centrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *