Schoenenreus failliet?

Schoenenreus failliet?

Opnieuw een schok in retail land: Schoenenreus heeft uitstel van betaling aangevraagd. Volgens omroep Brabant is het faillissement van de schoenen keten aanstaande. In 2013 heeft schoenenreus een doorstart gemaakt in afgeslankte vorm maar dit lijkt niet tot een gezond bedrijf te leiden.

De banner die momenteel op Schoenenreus.nl staat.
De banner die momenteel op Schoenenreus.nl staat.

De webshop en de fysieke winkels van Schoenenreus blijven vandaag dicht. Nu.nl heeft hand weteen te leggen op een interne breif waarin staat dat: “Ondanks alle inspanningen die we met elkaar geleverd hebben, hebben de tegenvallende resultaten ertoe geleid dat we vandaag tot onze spijt surseance van betaling hebben moeten aanvragen. Vandaar dat vandaag de winkels, tot nader orde, gesloten zullen blijven.

Zware tijden voor de retail

Schoenenreus is mogelijk na Neckermann, label54, Halfords, Free Record Shop, Mexx, Pola, De Slegte, IT’s en Vimodos 1 van de vele retailers die failliet is gegaan. Afgelopen week kwam V&D ook al in het nieuws wegens financiële problemen.

Update:
Schoenwinkelketen Schoenenreus is 29 januari 2015 failliet verklaard. De rechtbank in Den Bosch heeft dat laten weten. Schoenenreus kreeg op dinsdag nog uitstel van betaling. De winkels van Schoenreus blijven dicht.

Lees ook
Uurtarief bepalen als ZZP-er

Arjen

Online marketeer & eigenaar Starters Informatie Centrum.

Geef een reactie