Ondernemers betalen liefst hele jaar belasting

belasting hele jaar betalen

Veel ondernemers krijgen een tussentijdse aanslag inkomstenbelasting 2022 van de Belastingdienst. Hierop staat hoeveel inkomstenbelasting u volgend jaar moet betalen. Een kort belastingonderzoek schat dat bijna de helft (47%) van de ondernemers die belasting betalen op basis van een voorlopige aanslagbiljet, het hele jaar door gespreid kan betalen. Een derde (34%) van de ondernemers zegt zich bij het betalen van de inkomstenbelasting niet druk te maken over de (voorlopige) definitieve aanslag.

De voorlopige aanslagen zijn de beste aanslagen die de belastingdienst kan doen over de fiscale en persoonlijke situatie van een persoon voor het volgende jaar. Voor ondernemers is het belangrijk om altijd goed na te denken over voorlopige beoordelingen. Volgens een korte enquête bevestigen ruim 6 op de 10 ondernemers (65%) de datum en het bedrag van de voorlopige aanslag direct na ontvangst of binnen enkele dagen. Ruim 50% van de ondernemers zegt na een voorlopige beschikking contact op te nemen met hun belastingaccountant of accountant.

Controleer zorgvuldig gegevens

Tussentijdse aanslag 2022 is gebaseerd op de laatste informatie waarover de Belastingdienst beschikt: Tussentijdse aanslag 2021 of de definitieve definitieve aanslag inkomstenbelasting. Belastingadviseur bij de Belastingdienst, vindt het logisch dat ondernemers de tijd nemen om voorlopige beslissingen te bevestigen. Denkt u dat uw inkomen in 2022 hoger of lager zal zijn dan op de voorlopige aanslag staat? Dan kunt u de voorlopige aanslag zelf aanpassen in mijn belastingdienst. Wat u moet weten: Niet alleen uw inkomen is van invloed op uw voorlopige aanslag. Veranderingen in je persoonlijke situatie kunnen daar ook van invloed op zijn. Vergeet niet je hypotheek of huwelijk te herfinancieren en weer te scheiden. Zijn er dergelijke wijzigingen in uw persoonlijke situatie en worden deze nog niet meegenomen in de voorlopige aanslag? Pas het dan zo nodig aan.

Jaarlijkse wijzigingen

Naast het direct na ontvangst beoordelen van de tussentijdse beoordeling, is het van belang om de tussentijdse beoordeling gedurende het jaar up-to-date te houden en aan te passen voor wijzigingen. Volgens een korte peiling weet ongeveer een kwart van de ondernemers niet dat het verstandig is om hun voorlopige aanslagen up-to-date te houden. Zo overweegt 28% van de ondernemers niet om de voorlopige waardering te wijzigen bij een wijziging van de hypotheekrente. Zet je hypotheek over of leen een nieuwe hypotheek. Ook overweegt 20% van de ondernemers niet om hun voorlopige aanslagen te wijzigen bij het starten of aannemen van een nieuw bedrijf. Van de ondernemers die overwegen om bij wijziging het voorlopige bedrag aan te passen, wijzigt 35% zelf zijn beoordeling via belastingdienst. En 35% van de ondernemers vraagt ​​daarbij om hulp. Bijvoorbeeld vrienden, familie, accountants.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *