Ondernemers afkomstig uit WW succesvol

Van het aantal startende ondernemers afkomstig uit de WW stopt slechts 1/3e binnen 3 jaar. Dit percentage is nagenoeg gelijk aan het overall aantal startende ondernemers dat stopt binnen 3 jaar. UWV heeft onderzoek gedaan en brengt het goede nieuws dat van alle WW’ers die als zelfstandige aan de slag gaan er twee derde na drie jaar nog steeds ondernemer zijn. Van de afvallers werkt de helft in loondienst en leeft ‘slechts’ 13% van een uitkering.

Het gemiddelde inkomen van de ondernemers is €25.000 euro bruto op jaarbasis. Dat ligt ruim een vijfentwintig procent boven het minimumloon. Door de fiscale regelingen zoals de startersaftrek is het besteedbare inkomen van een startende ondernemer even hoog als het loon dat de ondernemer voor de periode van werkloosheid verdiende.

Uit onderzoek van UWV blijkt dat 2/3e van de startende ondernemers na 3 jaar nog steeds actief zijn.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *