Minder kerstpakketten in 2013

kerstpakket 2013

Ondernemers in Nederland bezuinigen op kerstpakketten. Uit onderzoek van instituut Panteia blijkt dat slechts 70% van de ondernemers van plan is zijn medewerkers een kerstpakket te geven. In 2011 was nog 78% van de ondernemers van plan om zijn personeel een kerstpakket te geven. Instituut Panteia deed hiervoor onderzoek bij ruim 1100 bedrijven.

Een verklaring voor de daling is volgens Panteia de aanhoudende economische crisis. Dit heeft overal gevolgen voor, dus ook voor de hoeveelheid kerstpakketten die wordt weggegeven. Naast de daling heeft ook 8 procent van de respondenten aangegeven een minder geld uit te geven aan de kerstpakketten. Gemiddeld wordt er 45 euro per medewerker uitgegeven aan een kerstpakket. In totaal worden er in Nederland voor ruim 175 miljoen euro aan kerstpakketten weggegeven.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *