Maak je klaar voor de btw-aangifte van het tweede kwartaal: 4 tips voor ondernemers

tips btw aangifte

De zomermaanden zijn aangebroken, het is tijd voor zonneschijn en verfrissende ijsjes. Maar het is ook de tijd voor de btw-aangifte over het tweede kwartaal. Geen zorgen, met deze vier nuttige tips van de Belastingdienst maak je deze klus snel en efficiënt af, zonder stress voor de naderende deadline.

1. Tijdig aan de slag

Hoewel de deadline van 31 juli nog een eind weg lijkt, komt deze sneller dichterbij dan je denkt. Neem daarom nu al de tijd om je btw-aangifte te plannen. Of je dit nu doet op een regenachtige dag of op een zonnig terras, met de volgende tip wordt het een fluitje van een cent.

2. Houd je administratie up-to-date

Een goed bijgehouden administratie is de sleutel tot een vlotte btw-aangifte. Met een georganiseerde administratie kan je je btw-aangifte vaak binnen 30 minuten afronden. Ook nuttig: boekhoudsoftware waarmee je de btw-aangifte direct vanuit het programma kunt indienen. Als je nog geen gebruik maakt van boekhoudsoftware, kijk dan of je dit in het derde kwartaal kunt implementeren.

3. Doe altijd aangifte, ook zonder omzet

Heb je in het afgelopen kwartaal geen omzet gedraaid en geen uitgaven gedaan waarover je btw kunt terugvragen? Je moet nog steeds aangifte doen. Maar geen zorgen, dit is snel gedaan. Het enige dat je in de btw-aangifte hoeft te doen, is ‘Nee’ aankruisen bij de vraag of je iets hebt om aan te geven. Daarna kan je de aangifte verzenden.

4. Betaal direct met iDeal

Je kunt je betaling direct vanuit Mijn Belastingdienst Zakelijk voldoen via iDeal. Het correcte betalingskenmerk, rekeningnummer en bedrag zijn al voor je ingevuld. Dit bespaart tijd en vermindert de kans op fouten.

Wil je meer weten over de btw-aangifte? Meer informatie en handige tools vind je op belastingdienst.nl/btw. Of luister naar de podcast ‘Goede start met de Belastingdienst’ voor meer tips over ondernemen. In aflevering 2 bespreken de experts van de Belastingdienst de btw-aangifte.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *