Kom naar de KVK Startersdag 2015

Kom ook naar de KVK starters dag op 17 november 2015! Op deze dag worden vele onderdelen behandeld welke belangrijk voor je kunnen zijn om een keuze te maken voor een eigen onderneming. Zo zullen er op deze dag medewerkers van de kamer van koophandel zijn maar ook adviseurs die je kunnen begeleiden of informeren over de financiële zaken met betrekking tot het starten van een eigen onderneming. Voor jezelf beginnen is natuurlijk heel erg leuk maar naar er komt nog wel veel bij kijken. Hoe zit het bijvoorbeeld met een vast inkomen, met je verzekeringen of met je pensioensregeling. Dit zijn allemaal dingen waar in eerste instantie geen rekening mee wordt gehouden maar toch heel erg belangrijk is!

Op de open dag van de Kamer van Koophandel wordt er informatie gegeven over het starten van een eigen onderneming. Hoe kun je bijvoorbeeld het beste klanten werven, of hoe gaat de financiering bij de start van je nieuwe bedrijf? Zoals gezegd zijn er ook adviseurs aanwezig die je hierbij kunnen helpen. Bij wie moet je zijn voor een financiële voorsprong en hoe kun je het beste reclame maken voor het werven van klanten. Want niet in elke branche is natuurlijk een simpel reclame prent voldoende om de gewenste klanten kring te bereiken. Hier komt nog heel wat bij kijken en is ook erg belangrijk bij het starten van een eigen ondernemen. Een klein hoekje in een huis aan huis blad gaat niet voldoende klanten opbrengen en dat is waar de adviseurs je uit eigen ervaring mee kunnen helpen. Zo weet je dat je eerlijk en correct advies krijgt in elk aspect wat je nieuwe onderneming nodig heeft.

Startersdagen in het land

Je wordt uitnodigt op de KVK startersdag 2015 op 7 verschillende locatie in Nederland. Kijk even welke voor jou het dichtste in de buurt is en schrijf je in! De KVK starter dagen worden gehouden in Amsterdam, Arnhem, Eindhoven, Groningen, Rotterdam, Utrecht en in Zwolle. Ze zijn verspreid door Nederland zodat er altijd 1 relatief in de buurt zal zijn van jou woonplaats. Dit scheelt weer tijd en zoals ze in de zaken wereld zeggen. Tijd is geld.

Verder zal er informatie gegeven worden over rechtsvormen. Want welke rechtsvorm past nou bij de onderneming die je wilt gaan starten? Een aantal van deze rechtsvormen zijn, een eenmanszaak, een vennootschap onder firma (vof), een maatschap of een commanditaire vennootschap (cv). Deze rechtsvormen zijn allemaal zonder rechtspersoonlijkheid. Een rechtsvorm met een rechtspersoonlijkheid is bijvoorbeeld een besloten vennootschap (bv), een naamloze vennootschap (nv), een stichting, of een vereniging. Bij een rechtsvorm zonder een rechtspersoonlijkheid ben je met je privé vermogen aansprakelijk voor de schulden aan je bedrijf. Dit is bij een rechtsvorm met rechtspersoonlijkheid meestal niet het geval. Let vooral op dat meestal want dat is niet in elke situatie zo! En daar wordt op de KVK starters dag verder op ingegaan. Wat naast een rechtsvorm net zo belangrijk is, is een unieke bedrijfsnaam. Controleer daarom op de website van de kamer van koophandel of u bedrijfsnaam al in gebruik!

Zien we je 17 november?

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *