Kinderopvangtoeslag voor ondernemers

zzp kinderopvangtoeslag

Startende ondernemers hebben soms recht op kinderopvangtoeslag. Sinds kort heeft de Belastingdienst een app gelanceerd om te controleren of je recht hebt op kinderopvangtoeslag. Daarnaast heb je met deze app de mogelijkheid om snel wijzigingen in inkomen, uren en andere zaken door te geven aan de belastingdienst.

ZZP en Kinderopvangtoeslag

Het inkomen van ZZP’ers en ondernemers varieert vaak. Zeker bij startende ondernemers is er regelmatig sprake van wisselend inkomen. Dit gaat vaak samen met een wisselende behoefte aan kinderopvang. Als je meer gaat verdienen heeft dit impact op de hoogte van je kinderopvangtoeslag. Je kan als ondernemer gebruik maken van de rekenhulp op de website van de Belastingdienst om de gevolgen te berekenen. Let hierbij ook op de hoogte van het inkomen van je eventuele toeslagpartner.

Kinderopvangtoeslag app belastingdienst

De nieuwe app van de belastingdienst maakt het makkelijk om wijzigingen door te geven. Check 1x per kwartaal de gegevens in de app en controleer of je eerder ingevulde gegevens nog correct zijn. Een geheugensteuntje kan zijn om dit te combineren met het doen van BTW aangifte. Zo kan je indien nodig elke 3 maanden de gegevens bijwerken bijvoorbeeld als je door seizoenswerkloosheid tijdelijk geen kinderopvang nodig hebt. Zodra je kind weer naar de opvang gaat kan je dit gemakkelijk in de app bijwerken.

Kinderopvangtoeslag tijdelijk geen werk

Op het moment dat je tijdelijk zonder werk zit heb je minimaal recht op drie maanden kinderopvangtoeslag. Het is wel belangrijk om dit bij te houden in de app. De app wordt inmiddels door meer dan 80 duizend ouders gebruikt. Door de gegevens regelmatig te checken voorkom je dat je onterecht ontvangen toeslagen terug moet betalen. Je kan de app hier downloaden.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *