Kabinet wil groei aantal ZZP’ers stoppen

ondernemers

Het kabinet is van plan om de groei van het aantal ZZP’ers in Nederland af te remmen. De plannen zouden het minder aantrekkelijk moeten maken voor bedrijven om ZZP-ers in te huren. Daarnaast wordt er gesneden in de regelingen voor startende ondernemers. Het Financiële Dagblad meldt vandaag dat er interne stukken zijn waarin deze plannen beschreven staan. De eerste concrete voorstellen kunnen rond 1 december 2014 verwacht worden in de kamer.

Het aantal Zelfstandigen Zonder Personeel is de afgelopen jaren flink toegenomen. In 2009 waren er 632.000 ZZP’ers actief, op dit moment zijn dat er ongeveer 800.000. Deze ondernemers maken massaal gebruik van zelfstandigenaftrek wat de overheid bijna 2 miljard euro per jaar kost.

Het FD meldt ook dat de mkb-winstvrijstelling en de startersaftrek onder druk staat. Deze regelingen zorgen ervoor dat de eerste 24 duizend euro die een ZZP’er verdiend belastingvrij is. Het kabinet ontkent overigens bezig te zijn met deze plannen. Er is een onafhankelijke werkgroep met het thema bezig maar het eindrapport van de werkgroep is nog niet opgeleverd. Deze werkgroep bestaat uit ambtenaren van verschillende ministeries en het Centraal Plan Bureau. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *