Je eigen onderneming in 5 stappen

ondernemers

U heeft een droom en dat is het starten van uw eigen onderneming. Een webshop beginnen, starten met het geven van voedingsadvies op maat of freelance journalist. U wilt van start en er is niets of niemand die deze droom in de weg zal staan. Wel is het van belang dat u een goede start heeft, want een goed begin is het halve werk. In 5 stappen naar de start van uw eigen onderneming!

Stap 1: Schrijf een ondernemingsplan
De basis wordt gelegd door een ondernemingsplan. Je begint met een idee, maar hoe gaat de uitvoering of verkoop in zijn werk? En hoe onderscheid u zich van de rest? Een goed ondernemingsplan maakt uw droom concreet. Wees in het schrijven van een dergelijk plan eerlijk, kritisch en laat er een aantal mensen naar kijken voordat u er wat mee doet.

Stap 2: Regel de financiering
Een bedrijf opstarten kost geld. Breng in kaart hoeveel geld hiervoor nodig is en hoe u dit van plan bent terug te betalen. Het is uiteraard ook mogelijk dat u hiervoor geen lening af hoeft te sluiten. Dan nog is een financieel plan goed om inzichtelijk te maken wat het allemaal gaat kosten en hoe zich dit terugverdient.

Stap 3: Kies een bedrijfsnaam en rechtsvorm
De bedrijfsnaam is uw visitekaartje. Deze naam hoort krachtig te zijn, creatief, serieus en nog beschikbaar. De naam is vaak het eerste wat mensen van uw onderneming meekrijgen en daarom is het van belang dat deze blijft ‘plakken’. Bedenk wat goed bij uw producten of diensten past en ga daarna naar de Kamer van Koophandel (KvK) om uw bedrijf in te schrijven. De rechtsvorm is daarbij van belang. Denk hier goed over na en laat u goed informeren, want elke vorm brengt bepaalde voor- en nadelen met zich mee .

Stap 4: Regel de administratie
Het is wettelijk bepaalt dat u een administratie op moeten zetten en deze 7 jaar moet bewaren. Online boekhouden is een optie om te overwegen. Er zijn verschillende websites waarbij u zelfs de hele boekhouding uit handen kunt geven. Uw administratie moet aan heel wat eisen voldoen en daarom is het handig als een professional hier grip op houdt. Dan kunt u zelf aan de slag met leukere dingen! Lees u in ieder geval goed in voordat u zelf van start gaat met de boekhouding.

Stap 5: Sluit de juiste verzekeringen af
Een ander belangrijk aspect is het afsluiten van een bedrijfsverzekering en een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Zo bent u op alles voorbereid. Een onderneming starten brengt naast spanning en avontuur namelijk ook wat risico’s met zich mee.

Van start
Na het inschrijven bij de KvK is het tijd om een feestje te vieren. Het is namelijk niet niets om helemaal voor uzelf te beginnen. Vergeet niet dat er naast werk ook tijd over moet blijven voor ontspanning. Succes en geniet ervan!

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *