Hypotheek voor startende Ondernemers en ZZP

Veel mensen denken dat een hypotheek voor startende ondernemers onmogelijk is. Toch zijn er diverse banken die hypotheken hebben die speciaal gericht zijn op starters. Hierbij kan het gaan om een startende ondernemer, maar ook over een zelfstandig ondernemer die al enige tijd aan de slag is gegaan. Hoe dan ook, een hypotheek voor ondernemers kan worden afgesloten als je een eigen bedrijf hebt, of als je een eigen bedrijf wilt gaan beginnen.

Hypotheek voor zelfstandige ondernemer

Als je een zelfstandige ondernemer bent dan kun je een bedrijfshypotheek nodig hebben. Dit wordt dan ook wel een hypotheek voor ondernemers genoemd. Het is namelijk zo dat je moet gaan investeren in je bedrijf, soms moet je klanten werven en daar heb je dan geen hypotheek voor nodig, maar als je een pand moet gaan huren of je wilt meer mensen in gaan huren dan kan het altijd nodig zijn om een hypotheek te nemen zodat je het bedrijfspand kunt betalen. Als je al zelfstandige ondernemer bent dan krijg je als je een aantal jaar goed aan de gang bent vanzelf een hypotheek, je moet wel aan kunnen tonen dat je vastigheid hebt als het gaat over de inkomsten.

Hypotheek voor startende ondernemer

Als startende ondernemer is het lastiger om een hypotheek te krijgen, je bent namelijk nog niet zeker van inkomsten. Je moet aan kunnen tonen dat je vaste klanten hebt met contracten bijvoorbeeld, dan kun je eventueel sneller een hypotheek krijgen, maar voor een startende ondernemer is het belangrijk om goede orde op zaken te krijgen wanneer men een hypotheek voor ondernemers af wil gaan sluiten. Je moet zelf vooraf ook wat geld gespaard hebben als je een startende ondernemer bent, je moet er namelijk niet vanuit gaan dat je overal zomaar geld kunt gaan lenen, daarom kun je meer zekerheid krijgen door zelf ook geld te investeren, bijvoorbeeld wat je voorheen hebt gespaard. Een hypotheek voor ondernemers is aan te vragen, maar de mogelijkheden dienen eerst goed nagekeken te worden voor iedere startende ondernemer. Het verschilt ook per beroep en per situatie.

Maximale hypotheek

Hoeveel hypotheek iemand kan lenen is afhankelijk van de inkomsten. Het kan zijn dat iemand 3000 euro in de maand verdiend, maar iemand kan ook rond moeten komen van 1500 euro in de maand. Dit is nogal een verschil en op basis van deze informatie wordt er pas gekeken naar de hoogte van de hypotheek. Een ZZP’er wil hypotheek krijgen, maar moet eerst zekerheid hebben van inkomsten, pas dan wordt een bank geïnteresseerd in de mogelijkheden. Een bank moet natuurlijk ook zekerheid hebben dat de hypotheek door de ZZP terug wordt betaald. Het gaat er om dat iemand wat werkervaring heeft, een netwerk heeft aan klanten en al een paar jaar goed draait, dan is het krijgen van een hypotheek niet zo moeilijk meer. Je kunt dan namelijk aantonen wat je aan inkomsten hebt en op basis hiervan wordt de hoogte van de maximale hypotheek berekend. Hoeveel hypotheek iemand krijgt is dus afhankelijk per persoon, dit kan niet vooraf worden bepaald. Het is raadzaam om diverse banken te vergelijken of een onafhankelijk adviseur in te schakelen.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *