Hoe kan je het beste je website promoten?

meer website bezoekers

Wanneer je net een bedrijf bent gestart of een website hebt gemaakt voor je bedrijf dan wil je op deze manier natuurlijk nieuwe klanten werven. Dit kun je doen door je website tijdens gesprekken te noemen. Echter, vaak is dit onvoldoende reclame. Daarom is het belangrijk dat je gaat investeren in diverse manieren waarop jij je bedrijf kan promoten. Denk bijvoorbeeld aan een gratis advertentie, het gratis vermelden van de website of een gratis link plaatsen. Verschillende manieren om een website te promoten zullen we bespreken in dit artikel.

Links en bedrijfsvermeldingen aanmaken

Of je nu al een bedrijf hebt of net met je bedrijf bent gestart: bedrijfsvermelding is belangrijk voor de promotie van je bedrijf en je website. Een goede bedrijfsvermelding maakt indruk op potentiële klanten. Maar waaruit bestaat een goede bedrijfsvermelding? Bij een goede vermelding van je bedrijf kun je foto’s toevoegen op je bedrijfsaccount. Ook kun je reageren op reviews over je bedrijf om te laten zien dat je actief betrokken bent bij je klanten. Vaak als jouw bedrijf ergens vermeld staat en je hebt een zakelijk account, dan kun je de prestaties van jouw vermelding bekijken. Deze prestaties bevatten informatie over de hoeveelheid bezoekers van de webpagina waarop jouw bedrijf vermeld staat of het aantal mensen dat op de link naar de website van jouw bedrijf hebben geklikt.

Om je bedrijf te promoten zul je ook veel links moeten maken. Dit komt doordat Google de links rangschikt op het aantal vermeldingen naar de website. Dus hoe meer externe websites verwijzen naar jouw website, hoe hoger deze in Google geplaatst wordt. Een hogere rang in Google zorgt er uiteraard voor dat meer klanten jouw bedrijf zullen vinden.

Gratis adverteren

Wanneer je een startend bedrijf hebt is je budget voor promotie vaak niet breed. Daarom is het belangrijk om het promoten efficiënt aan te pakken. Kijk daarom eens naar manieren waarmee je gratis kunt adverteren. Gratis adverteren kost vaak wat meer moeite, maar trekt de portemonnee wel minder leeg.

Je kunt je bedrijf letterlijk en figuurlijk op de kaart plaatsen door met behulp van gratis adverteren in Google of andere zoekmachines. Kijk namelijk eens naar de mogelijkheden van Google My Business of Bing Places for Business. Door je bedrijf gratis kenbaar te maken op deze websites zullen mensen jouw bedrijf vinden wanneer ze via het internet zoeken naar bijvoorbeeld het artikel waarin je handelt. Het vindbaar maken van je bedrijf in verschillende zoekmachines is via deze weg vaak gratis.

Naast zoekmachines kun je ook sociale media kanalen gebruiken om te adverteren. Denk bijvoorbeeld aan Facebook of Instagram. Hierop zijn veel gebruikers actief. Je kunt een persoonlijk account aanmaken en op deze manier gratis adverteren. Echter, voor enkele euro’s per maand kun je vaak ook een business account maken wat je net wat meer opties geeft met betrekking tot het promoten van je website of bedrijf.

Gratis link plaatsen

Op veel verschillende websites kun jij gratis een link plaatsen van jouw website. Door deze bedrijfsvermelding op het internet trekt jouw website waarschijnlijk meer bezoekers. Een gratis link plaatsen kan op diverse internetpagina’s. Het is belangrijk om goed te kijken of het type website waarop jij de link plaats ook het type bezoekers trekt dat jij nodig hebt om jouw bedrijf te laten groeien.

Een gratis link plaatsen is vaak erg eenvoudig. Je kunt de link van de website invullen samen met wat aanvullende informatie over je bedrijf. De informatie wordt opgenomen in de gegevensbank van de website en je link zal weergegeven worden wanneer mensen zoeken naar relevante inhoudscategorieën.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *