Geld verdienen met websites

geld verdienen met websites

Er zijn tal van manieren om via het internet geld te verdienen. Een van de meest gebruikte methodes is door een of meerdere eigen websites in beheer te hebben. In dit artikel delen we de 3 voordelen van geld verdienen met een website en de 4 beste methodes om dit te doen.

Geld verdienen met websites is namelijk een duurzame en slimme manier omdat websites de basis van het internet zijn. Daarnaast is het een vorm van passieve inkomsten: websites zijn 24/7 bereikbaar en kunnen dan ook ten alle tijde geld opleveren. Ook als je er niet aan wertk.

3 voordelen van geld verdienen met een website

1.  Het is een vorm van passief inkomen

Een website is 24/7 bereikbaar en kan dus ook 24/7 geld opleveren. Dus ook wanneer jij niet aan je website werkt gaat deze inkomsten opleveren. Dit maakt websites een ideale asset om te hebben.

2.  Je kunt het makkelijk opschalen naar meer

Als je één succesvolle website hebt kun je uitbreiden naar een tweede, derde en ga zo maar door. Je bent dus niet beperkt tot 1 website en wat deze oplevert. Je hebt zelf de keuze of je het bij 1 website houd als extraatje of dat je uit blijft breiden tot je een volledig imperium hebt opgebouwd.

3.  Je hebt de vrijheid om het op te zetten zoals jij wil

Een website kan over elk denkbaar onderwerp gaan en jij als beheerder bepaalt hoe en wat. Start een website over wat jij leuk vind en publiceer de content die jij wil delen met je doelgroep. Je hoeft aan niemand verantwoording hierover af te leggen en hebt de volledige vrijheid.

Manieren om geld te verdienen met een website

Tijd voor het echte werk. Wat zijn de beste en slimste verdienmodellen voor je website? En hoe pas je deze succesvol toe?

We gaan het je stap voor stap uitleggen.

Methode 1: Affiliate marketing

Affiliate marketing is een van de meest gebruikte en slimste manieren om geld te verdienen met jouw website. Het heeft vooral veel voordelen ten opzichte van de andere methodes en is direct toepasbaar.

Wat is affiliate marketing?

Met affiliate marketing verdien je geld door producten van andere verkopers te promoten op je website. Bij elke verkoop die via jouw affiliate link gaat ontvang jij dan een commissie. Die commissie betaald de verkoper van de winst die gemaakt word. De klant betaalt dus niets extra.

Er zijn in alle niches en markten verkopers actief die gebruik maken van affiliate marketing. Waardoor er ook altijd wel een verkoper is die jij kunt promoten. Als je een website over honden hebt kun je webshops die dierenspullen verkopen promoten. Heb je een website waarop je informatie en tips over schoonmaken deelt? Dan promoot je webshops die schoonmaakspullen verkopen.

Hoe pas je affiliate marketing toe?

Affiliate marketing kun je snel en gemakkelijk op een nieuwe of bestaande website implementeren. In de praktijk komt het erop neer dat je jouw unieke affiliate links verwerkt in jouw content.

Heb je een artikel met de beste tips om een hond zindelijk te maken? Dan zijn er ongetwijfeld hulpmiddelen hiervoor die je als tip kunt meegeven. Je kunt jouw bezoekers dan via jouw affiliate link doorverwijzen naar verkopers van deze hulpmiddelen.

Aanmelden bij affiliate netwerken

Affiliate netwerken zijn online portals waar vraag en aanbod samenkomen. Bij deze netwerken zijn adverteerders en affiliates (jij) aangesloten.

Ook zorgen de affiliate netwerken ervoor dat alle transacties en commissies die gedaan worden op de juiste manier gemeten worden en toegekend worden aan de affiliate. Naast het technische gedeelte zorgen ze er ook voor dat het financiele stukje goed geregeld word: alle goedgekeurde transacties worden gefactureerd aan de adverteerder en vervolgens uitbetaald aan jou.

Als je een account hebt bij deze netwerken kun je door het campagne aanbod bladeren en kijken welke adverteerders interessant zijn om op jouw website te promoten. Hierop kun je jezelf aanmelden en vervolgens gebruik maken van unieke affiliate links en ander promotiemateriaal.

Er zijn in Nederland zo’n 30 affiliate netwerken. Wereldwijd zijn er duizenden van dit soort netwerken actief. We gaan ervan uit dat jouw website op de Nederlandse markt is gericht en dat je van Nederlandse programma’s gebruik gaat maken.

Maak daarom zeker een account aan bij de volgende netwerken:

 • Daisycon
 • TradeTracker
 • Bol Partnerprogramma
 • AWIN
 • PayPro

Voordelen van affiliate marketing

Het gebruiken van affiliate marketing als verdienmodel heeft meer voordelen dan nadelen. De belangrijkste voordelen zijn:

 1. Het is passief inkomen
  1. Geen klantenservice
  1. Geen voorraad in huis
  1. Geen pakketten versturen

Het is passief inkomen

Dit punt haalde we eerder al aan: affiliate marketing kan gezien worden als passieve inkomsten. Natuurlijk moet je er tijd in stoppen om goede content te maken. Maar zodra deze content op je website staat kan het 24/7 voor jou geld gaan opleveren.

Geen klantenservice

Met affiliate marketing hoef jij je geen zorgen te maken om de klantenservice. Dit is de taak van de verkoper. Jij bent slechts de tussenpersoon die de klant en verkoper samenbrengt.

Geen voorraad in huis

Daarnaast hoef je zelf geen voorraad in huis te hebben. Dat scheelt je niet alleen een (forse) investering maar ook een boel ruimte.

Geen pakketten versturen

En je hoeft ook geen pakketten naar klanten te versturen. Scheelt je een hoop tijd en gedoe wanneer er iets mis gaat met de verzending.

Methode 2: Een eigen product verkopen

Een eigen product verkopen kan ook erg lucratief zijn. Dit kan een digitaal of fysiek product zijn.

Met name digitale producten zijn erg interessant:

 • Je kunt deze automatisch leveren na betaling
 • De winstmarges zijn hoog (je kunt van digitale producten vaak onbeperkte kopieën leveren)
 • Je klant ontvangt direct het product

Zo’n product kan werkelijk van alles zijn, zo lang het maar aansluit op de doelgroep van je website. Als je een website over honden hebt kun je bijvoorbeeld een ebook maken en verkopen over het succesvol opvoeden van een pup.

Methode 3: Automatische advertenties

Automatische advertenties op je website zijn met name interessant als er weinig tot geen opties zijn voor affiliate marketing of een eigen product. Er zijn genoeg onderwerpen waar veel over gezocht word maar waar weinig commerciële kansen liggen, bijvoorbeeld een informatieve website over de overheid.

In zo’n geval kun je ervoor kiezen om automatische advertenties te gebruiken op je website. Je kunt deze plaatsen via programma’s zoals Google Ads en Ezoic.

Je plakt dan een stukje code op je website welke automatisch de beste advertenties toont aan jouw bezoekers. Deze advertenties kunnen op twee manieren worden bepaald:

 1. Het onderwerp van jouw website
 2. De browsegeschiedenis van je bezoeker

Advertenties over het onderwerp van je website

De systemen van deze advertentienetwerken scannen de content van jouw website. Op basis daarvan weten zij waar jouw website over gaat en kunnen ze passende advertenties die hierop aansluiten weergeven.

Bij een website waar de content voornamelijk over honden gaat zul je dus voornamelijk honden gerelateerde advertenties zien.

Browse geschiedenis van je bezoeker

Een andere manier voor het serveren van advertenties is de browse geschiedenis van je bezoeker. Heeft deze bijvoorbeeld CoolBlue bezocht? Dan kan hij/zij door middel van

re-targeting advertenties van CoolBlue voorgeschoteld krijgen.

Advertentieprogramma’s die je hiervoor kunt gebruiken

 1. Google Adsense (Advertentienetwerk van Google)
 2. Ezoic
 3. RevContent
 4. PropellerAds

Methode 4: Advertorials en Gastartikelen

Advertorials en gastartikelen zijn eigen verkapte advertenties in de vorm van een blogartikel. Het is eigenlijk gewoon een normale blog alleen dan tegen betaling door de partij waarnaar de blog verwijst.

Bedrijven betalen voor dit soort blogs om hun naamsbekendheid te vergroten, meer bezoekers te ontvangen en hun posities in zoekmachines te verbeteren. De bedragen die je hiervoor krijgt worden bepaald op basis van verschillende factoren:

 • Hoeveel bezoekers heeft je website?
 • Hoe relevant zijn jouw bezoekers?
 • Welke SEO waardes heeft je website?

Alhoewel het verkopen van advertorials mooie bedragen kan opleveren zul je wel elke keer opnieuw deals moeten sluiten met bedrijven. Verder is de methode vooral interessant voor websites welke een stabiel aantal bezoekers hebben, anders heeft een bedrijf weinig aan het afnemen van een gastblog.

Als je deze methode gaat toepassen is deze wel goed te combineren met de andere methodes. Je kunt dit dus zeker gebruiken als een extra verdienmodel naast andere modellen.

Conclusie: geld verdienen met websites kan op verschillende manieren

Een eigen website kan dus heel interessant zijn om iedere maand extra geld te verdienen. Of zelfs als een volledig inkomen te benutten.

In dit artikel heb je 4 effectieve methodes kunnen ontdekken om dit te gaan realiseren. Uiteraard zijn er nog genoeg andere manieren welke je vaak kunt combineren met de bovenstaande methodes.

Je bent tenslotte vrij om te bepalen hoe jij geld aan je website wil verdienen en je hoeft je keuze niet te beperken tot één methode.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *