Geld verdienen met Amazon

In maart 2020 maakte Amazon bekend dat het ook de Nederlandse markt ging bestormen. De Amerikaan Jeff Bezos was de oprichter van het bedrijf en is tegenwoordig de rijkste man ter wereld. De eigenaar zou een vermogen van 129,5 miljard dollar hebben. Nu kan jij ook geld gaan verdienen aan het platform Amazon en dat is niet eens zo heel ingewikkeld. Je kan producten gaan promoten of zelf producten aanbieden via Amazon. Aangezien de verkoopsite vrijwel alles verkoopt wat je maar kan bedenken, zal je veel klanten kunnen betrekken in alle denkbare niches.

Producten van Amazon promoten

Als jij de beschikking hebt over een digitaal kanaal dan kan je gaan promoten. Stel jij hebt veel volgers op één van de verschillende Social Media of een populaire blog, dan kan je goed geld gaan verdienen. Je kan producten van Amazon promoten op jouw kanaal en ervoor zorgen dat jouw volgers het product ook daadwerkelijk aanschaffen. Zodra iemand via jouw kanaal iets koopt dan krijg je een mooie provisie toegekend.

Allereerst is het handig om een account aan te maken als partner bij Amazon. Dit is erg eenvoudig en duurt niet eens zo heel lang. Ga naar ‘links creëren’ en kies een product uit. Dat is trouwens nog best moeilijk, want het assortiment is echt gigantisch. Je krijgt een persoonlijke link die jij kan delen op je site of social media. De link is persoonlijk en staat dus geregistreerd op je partner account. Zodra iemand via de link het product koop, dan ontvang je een commissie van maximaal 14%. Gaat het om een product van 200 euro, dan krijg je 28 euro toegekend.

Verkoop producten via Amazon

Amazon is ook een ideaal platform om zelf spullen op aan te bieden. Ontzettend veel verkopers zijn dan ook actief op Amazon. Dat komt omdat het wereldberoemde platform jaarlijks miljoenen en miljoenen klanten mag verwelkomen. Je kan producten ook aanleveren bij Amazon en dat neemt het bedrijf verder alle zorgen uithanden. Amazon verwerkt zelf de bestelling en jij plukt er de vruchten van.

Producten verkopen via Amazon is niet gratis. Verkoop jij maximaal 40 producten per maand, dan zal je 99 eurocent per bestelling moeten afdragen. Verkoop je meer dan 40 producten iedere maand, dan zal je sowieso 38 euro moeten afdragen en dan ook nog eens 15% van de verkoopprijs. Sturen klanten producten terug, dan rekent Amazon ook nog extra kosten. Je kan jezelf eenvoudig aanmelden als Amazon-verkoper, je dient wel over een KVK-nummer te beschikken.

Boeken verkopen op Amazon

Amazon was in eerste instantie uitsluitend een boekenwinkel op het internet, dat is wel al een tijdje geleden. Tegenwoordig is bedrijf actief in bijna alle niches. Amazon is wel nog steeds gespecialiseerd in boeken, luisterboeken en e-books. Je kan zelf een boek schrijven, uitgeven en te koop aanbieden op Amazon. Je kan samenwerken met KDP (Kindle Direct Publishing), wat vanzelfsprekend een uitgeverij is van Amazon zelf. Je moet drukkosten betalen en alles gaat gewoon online. Daarna zal het boek direct op Amazon worden aangeboden en jij krijgt rond de 60% van de verkoopprijs. Een slimme zet van Amazon, aangezien het bedrijf op twee manieren geld kan verdienen op deze manier. Jij kan nu gemakkelijker dan ooit een boek uitbrengen en ook daadwerkelijk verkopen.

Amazon zoekt medewerkers

De laatste optie om geld te verdienen met Amazon is door bij het bedrijf te gaan werken. Je kan op de site van Amazon diverse vacatures vinden. Zelfs tijdens de coronacrisis steeg de omzet van het Amerikaanse bedrijf enorm, waardoor het nog altijd kan blijven doorgroeien en het medewerkers zoekt. Amazon biedt geweldige carrière-mogelijkheden en een prima salaris.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *