Een zakelijk e-mailadres aanmaken

Je gaat je eigen onderneming starten en hebt al een website gemaakt of laten bouwen? Leuk, ondernemen is een van de mooiste dingen die er is! Wel is het van belang om professioneel over te komen bij klanten en andere zakelijke relaties. Ook online moet je een professionele uitstraling hebben. Dit doe je onder andere door via de digitale snelweg bereikbaar te zijn. Hierbij zijn een website en een e-mailadres cruciaal. Helaas zijn er nog steeds bedrijven die een emailadres zoals bedrijfsnaam@gmail.com of bedrijfsnaam@hotmail.com voeren. Dit kom absoluut niet professioneel over. En dat terwijl het maken van een eigen e-mailadres helemaal niet moeilijk is!

Allereerst moet je beschikken over een domeinnaam. Wanneer je een eigen website hebt heb je ook een domeinnaam. Heb je nog geen domeinnaam? Geen zorgen. Deze is gemakkelijk te kopen bij partijen zoals TransIP, Hostnet of mijndomein. Hier koop je een domeinnaam. De kosten voor een domeinnaam verschillen, maar zijn niet erg hoog. Ga uit van een bedrag van 5 tot 15 euro per jaar. Met alleen een domeinnaam kun je echter niets. Je zult ook hosting moeten aanschaffen om je mail te kunnen gebruiken.

Domeinnaam registeren

De bovenstaande providers bieden ook hosting mogelijkheden. Je kunt kiezen voor Hosting van een website inclusief email adres, of hosting enkel voor een mailadres. De kosten voor een hosting verschillen ook heel erg. Hosting kost tussen de 3 en 20 euro per maand, afhankelijk van je wensen. Wanneer je een domeinnaam en hosting hebt geregeld, kun je gebruik maken van je emailadres. Dit kun je doen in de online omgeving van je hosting provider. Het is echter gemakkelijker om je email te koppelen aan Microsoft Outlook of Gmail. Op deze manier kun je de opties van mailen maximaal benutten. Hoe je dit uitvoert kun je terugvinden op de website van je hosting provider. Dit verschilt namelijk per hosting.

Het is overigens ook aan te raden om je emailadres ook aan te melden bij Google als Google Account. Op deze manier kun je gebruik maken van gratis serviceses van Google zoals de Cloud, Google Drive genoemd. Ook kun je je aanmelden voor interessante platformen zoals Google Analytics en Google Adwords.

You May Also Like

About the Author: Arjen

Online marketeer & eigenaar Starters Informatie Centrum.

2 Comments to “Een zakelijk e-mailadres aanmaken”

  1. Vraag over Gmail account

    Als bedrijf met een team van 8 man, probeer ik een gratis email account aan te maken echter dit wordt NIEt geaccepteerd door Gmail. Leeftijd is een probleem, mijn bedrijf is volgens Gmail onvolwassen qua leeftijd. ( nog geen 18 ). Daarbij kan ik ook geen naam invullen op een juiste manier. Mijn bedrijfsnaam ( 1 woord ) wijkt totaal af van mijn persoonlijke naam. Hoe los ik dit op.

    Met vriendelijke groet,
    Marcel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *