Contact

Contact opnemen kan per mail: info [@] pome.nl

Meer info over:

Over startersinformatiecentrum.nl

Het afgelopen jaar zijn er 121.000 nieuwe bedrijven gestart. Bijna 96% van deze startende bedrijven zijn ZZP’ers. Al deze startende ondernemers hebben een droom en een ambitie om een succesvol bedrijf op te zetten. Maar als ZZP’er ben je in de beginsituatie vaak zelf verantwoordelijk voor alle bedrijfsaspecten. Daarom is het goed om een betrouwbare informatiebron te hebben voor al je ondernemersvragen. Op startersinformatiecentrum.nl vinden ondernemers antwoord op hun vragen.

Starters Informatie Centrum geeft ervaren ondernemers en specialisten een platform om kennis te delen met andere ondernemers. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan over hulp bij het opstellen van een ondernemingsplan, informatie over rechtsvormen of tips voor het vinden van een geschikt kantoorpand. Het Starters Informatie Centrum is er niet alleen voor starters, maar ook voor ondernemers die al langer actief zijn maar op zoek zijn naar informatie.

Op deze website zijn de volgende onderwerpen terug te vinden:
Administratie
Belasting
Boekhouding
Huisvesting
Rechtsvormen
Verzekeringen
Woordenboek voor Starters

23 Comments to “Contact”

 1. Ik heb gezien dat ondernemers doorgaans bijtelling moeten betalen voor privé gebruik van de zakelijke auto. Echter, ik heb ook gelezen dat de eigen bijdrage aftrekbaar is van de bijtelling indien dit vastgelegd is in de reglementen van je bedrijf.
  Wat ik mij afvraag is: wanneer je vastlegt in de reglementen dat de eigen bijdrage gelijk is aan de bijtelling, dan hoef je als ondernemer geen bijtelling te betalen. Ben je dan als ondernemer niet voordeliger uit?

 2. Goedendag, ik sta op het punt een onderneming te starten, met twee volledig verschillende activiteiten. Masseur, Holistic Pulser aan de ene kant en uitbater van een rijdend restaurant aan de andere kant. Vraag luidt: welke rechtsvorm vormt in mijn geval de beste oplossing? Eenmanszaak lijkt me niet te kunnen?! Dank voor feedback, Ivor van Duursen
  Ondernemer.

  1. Jammer dat je nog geen antwoord hebt gekregen van de site eigenaar 🙂
   Waarom denk je dat een eenmanszaak niet zou kunnen? Je mag als ondernemer met een eenmanszaak meerdere bedrijfsactiviteiten hebben. Twee (commerciële) bedrijfsnamen is wel mogelijk, maar in KvK register heb je maar 1 handelsnaam. Belastingtechnisch ook geen probleem. Je kunt er mogelijk wel voor kiezen om twee aparte administratie op te zetten.
   Een BV lijkt me voorgelopig nog niet rendabel voor je gezien de aard van de activiteiten.

 3. Wat gebeurd er bij eem maatschap als een van de maten die in gemeenschap van goederen is getrouwd gaat scheiden? Je hebt tenslotte toch samen met andere maten een bedrijf?

  1. Wat is er vastgelegd in de overeenkomst bij oprichting van de maatschap. Heeft de maat huwelijkse voorwaarden. Is de maat in gemeenschap van goederen getrouwd of niet.

 4. Beste, ik ben van plan om een BV op te richten in Nederland samen met een businesspartner uit Letland. Ikzelf ben een Belg en vroeg mij af hoe het zit met die vaste loonuitkering van 44K. Is het verplicht om een loon uit te keren? Verder zullen we ook een zaakvoerder/ directeur aanstellen die ook in België woont. Betekent dit dat we zowel Loon moeten uitkeren aan de directeur maar ook aan de Letste zakenparten en mij zelf?

 5. Ik ben in een gevorderd stadium om als Belg samen met 2 Nederlandse partners een BV op te starten. Ikzelf woon nog steeds in België. Wie kan mij duidelijk advies (voor- en/of nadelen) geven met betrekking tot de manier waarop best in zo’n BV in te stappen?
  Is het raadzaam om rechtstreeks als aandeelhouder in te stappen of eerder vanuit een Belgische vennootschap? Wat zijn voor- en nadelen? Als ik als natuurlijk persoon instap als aandeelhouder en een loon uitgekeerd krijg vanuit de BV, hoe zit dat dan met de ziekteverzekering etc die ik vandaag in België geniet? Of is het raadzamer om in te stappen als natuurlijk persoon, maar alsnog het loon te laten uitkeren naar een Belgische vennootschap?

  Ik heb nog vele vragen en wil graag in contact komen met iemand die me kan begeleiden in het maken van de juiste keuzes aangaande het al dan niet onderbrengen van activiteiten in enerzijds NL en anderzijds B vennootschappen.

 6. Leuke site. Leerzaam en duidelijk. Maar hoe weet ik dat het allemaal klopt? Ik mis wie er achter zitten en waar jullie je wijsheid op baseren.

 7. Ik ben in het bezit van een bv, daarbij heb ik privé geld in in de bv gestort. Nu word ik belast met 1,2 % over het privé geld. Nu heb ik het plan om het privé geld om te zetten in aandelen. De bv maakt nog geen winst. Word ik nu aan geslagen voor een inkomen van 44.000 euro die ik zeker niet ga verdienen. Zoja is het dan beter om 1,2 % te gaan betalen en hoe zet ik het privé geld om in aandelen.

  In afwachting op uw reactie mail ik met vriendelijke groet.

  1. Beste Thomas,

   Alleen indien u het geld vanuit privé aan de BV heeft geleend blijft het aangemerkt worden als box 3 vermogen en blijft u er 1,2% over betalen.

   Indien u er aandelenkapitaal van maakt dat bent u daar inderdaad vanaf. Het dga-loon ziet om inkomsten die de BV genereert uit arbeid, uit die inkomsten (omzet) dient de BV u een salaris uit te keren. Indien u eigen geld in de BV stort dan wordt dit niet als omzet beschouwd voor de BV en dient u hier ook geen loon over uit te keren.

 8. goedemiddag,

  Ik ben een Nederlandse vrouw al geruime tijd woonachtig (en belastingplichtig) in Spanje. Ik wil met een NL partner een VOF oprichten in Nederland, kan dat? En word ik dan weer geheel belastingplichtig in NL? Ik las dat ook een BV de vennoot in een VOF kan zijn, kan ik dat met mijn Spaanse BV doen, zodat mijn inkomsten in Spanje belast worden?
  alvast hartelijk dank

 9. Onze vereniging wil graag commercieel worden. Wij hebben dan geen last meer van allerlei beperkende regels die voor paracommerciële horeca bedrijven geldt. Wat is verstandig? Kunnen wij een BV oprichten, waarbij de vereniging enig bestuurder en aandeelhouder wordt? Wat zijn hiervan de belastingtechnische gevolgen?

 10. Graag enige info over de aanschaf en belastingregels die komen kijken bij de aanschaf van een kleine bestelbus , ik ben sinds 01 jan. 2017 ZZP er en vroeg mij af of er dezelfde regels gelden voor een ZZP er, als bij een VOF inzake de aanschaf ,onderhoud btw brandstofkosten en wegenbelasting , en dan vooral wat ik mag opvoeren als kosten en wat aftrekbaar is ?

  met vriendelijke groet R.T . Keijzer

 11. Mijn werkgever heeft een vrijwlilge vertrekregeling. ( van hoger hand opgelegd)
  Er is echter in 2018 nog werk voor 2 personen( niet fulltime)
  De Nederlandse vestiging wil graag via een aparte Bv?maatschap , stichting deze mens en en een pensionado weer inhuren(partime) .
  Het is voor 1 en max 2 jaar. Wat is de beste rechtsvorm Maatschap, Stichting of toch Bv .
  Er is geen winstoogmerk. de inkomsten wordt onder de personeelsleden verdeeld.
  Bjorn

 12. Goedemiddag,
  Gezondheid en vitaliteit is een steeds belangrijker item. Zijn de kosten die kleine ondernemers en of ZZPers maken om zichzelf vitaal te houden ook aftrekbaar

 13. Moeten bij een maatschap of VOF de partners personen zijn of kan dat ook een andere rechtsvorm zijn zoals eenmanszaak of BV ?

 14. Wat is is het standpunt van de belasting dienst met betrekking tot de 1225 uur. Moet dat in 1 onderneming of kan dat verdeeld zijn over meerdere ondernemeningen ?

 15. Hallo, startersinformatiecentrum.nl

  Ik zal het proberen kort te houden omdat ik denk dat we het beide druk hebben als ondernemers. Mijn naam is Hakim Amir, ik neem contact met je op omdat ik wil connecten met mede-ondernemers omdat ik sterk in geloof dat connectie alles is en dat je als persoon en bedrijf vooruit komt door connecties en samenwerkingen. ik run een strategie design bureau die bedrijven helpt zich beter online te presenteren en te binden met hun doelgroep doormiddel van branding en webdesign. Ik ben een designer en voor grotere opdrachten, de creative director van Vaurelion. Graag kom ik dus met je in contact zodat we wellicht in de toekomst iets voor elkaar kunnen betekenen, in niet alleen opdrachten aan elkaar geven maar veel meer! Zoals kennis en connecties over onze branches delen, zodat we beide kunnen groeien! Ik zou zeggen neem een kijkje op mijn website om meer over mij te weten te komen.

  Ik hoop dat je mijn initiatief van contact maken waardeerd!Ik kijk uit naar uw reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Hakim Amir
  Creative director

 16. Een stille vennoot kan de winst uitbetaling uitstellen tot de na de verkoop van het bedrijf. Is er voor de belastingdienst een ondergrens aan wat dit percentage van de winst moet zijn?

 17. Goedendag. Kan iemand mij vertellen of het verplicht is om voor een BV een firmastempel te hebben? Ik kan nergens iets vonden over de noodzaak en/of verplichting hiervoor. Mocht dit wel nodig zijn, gaar een verwijzing naar de wet en of regelgeving hierover. Alvast bedankt voor de reactie. mr vr gr H Keijzer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *