iDEAL verlicht btw-aangifte voor ondernemers: al meer dan 200.000 betalingen via Mijn Belastingdienst Zakelijk

Sinds de toevoeging van iDEAL als betaalmethode aan Mijn Belastingdienst Zakelijk hebben ondernemers al meer dan 200.000 keer gebruikgemaakt van deze handige optie om hun btw te betalen, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van de Belastingdienst. Met als doel de btw-aangifte voor ondernemers te vergemakkelijken, heeft de Belastingdienst met iDEAL een eenvoudige en efficiënte manier van betalen geïntegreerd.

Ondernemer Klaas-Jan Gorter deelt zijn enthousiasme over deze toevoeging: “Btw-aangifte betalen via iDEAL lijkt een kleine aanpassing, maar voor kleine ondernemers is het echt heel handig. Het voorkomt naheffingen en boetes van de Belastingdienst.”

Betalen via iDEAL is eenvoudig en kan in drie stappen worden gedaan:

  • Stap 1: Dien je btw-aangifte in via Mijn Belastingdienst Zakelijk.
  • Stap 2: Klik op ‘Aangifte afsluiten’.
  • Stap 3: Ga naar ‘Ingestuurde aangiften’ en vind de iDEAL betaallink in de kolom ‘Actie’.

BTW Aangifte via Ideal betalen

“Meer dan 200.000 betalingen via iDEAL: een prachtig aantal”, aldus Paul Jairath, projectleider bij de Belastingdienst. “Veel startende en kleine ondernemers doen zelf hun btw-aangifte en we zien dat zij vaak onnodige fouten maken bij het invullen en betalen van hun btw. Met iDEAL betalen werkt net als bij een online winkel. Het betalingskenmerk, rekeningnummer en bedrag zijn al ingevuld en je kunt direct betalen met iedere bank. Snel en eenvoudig in drie stappen. Zo helpen we fouten voorkomen en maken we het voor ondernemers makkelijker om aan hun verplichtingen te voldoen.”

Betalen via IDEAL in boekhoudpakketten

Ook in commerciële boekhoudpakketten die ondernemers gebruiken voor btw-aangifte is de iDEAL-betaalmogelijkheid geïntegreerd, waardoor het betalen van btw nog eenvoudiger wordt.

Voor ondernemers die zelf hun btw-aangifte doen, nadert de deadline voor het eerste kwartaal van 2023 op 30 april, dat dit jaar op een zondag valt. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de btw-aangifte en betaling uiterlijk op deze datum zijn ingediend. Ook als je in het afgelopen kwartaal geen omzet had, moet je nog steeds btw-aangifte doen, wat nu eenvoudig kan worden aangegeven in de btw-aangifte. Het is essentieel om op tijd btw-aangifte te doen en de betaling te verrichten, om naheffingsaanslagen te voorkomen.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *