Bijtelling bij verandering van leaseauto door werkgever

Wat gebeurt er als u in de loop van het kalenderjaar een andere leaseauto van de werkgever krijgt?

Rijdt u prive ook in een lease-auto? In dat geval wordt er over uw bijtelling loonheffing ingehouden door uw werkgever. Als u in de loop van het kalenderjaar een andere auto van de werkgever krijgt, wordt de bijtelling voor het privé-gebruik van elke auto naar tijdsgelang berekend. Als u op kalenderjaarbasis met de auto’s in totaal niet meer dan 500 kilometer privé rijdt, wordt niets bijgeteld.

Onderstaand voorbeeld zal het voor u verduidelijken.

Voorbeeld
U heeft van 1 januari tot en met 31 maart een auto van de werkgever met een catalogusprijs van € 20.000. Van 1 april tot eind van het jaar heeft u een auto van de werkgever met een catalogusprijs van € 25.000. Stel dat u een maandloon heeft. De bijtelling is dan op kalenderjaarbasis (3/12 x 22% x € 20.000) + (9/12 x 22% x € 25.000) = € 5.225.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *