Betalingsuitstel voor BTW aanvragen

uitstel van betaling btw aangifte

Uitstel van BTW betaling aanvragen – Hoe werkt dat? Bijna 300.000 ondernemers ontvingen afgelopen maand een naheffing vanwege het niet betalen van de BTW-aangifte. De impact van het coronavirus is enorm en brengt vele ondernemers in de problemen. Daarom heeft de Belastingdienst de mogelijkheid om uitstel van betaling aan te vragen. In dit artikel vertellen we meer over het proces om uitstel van betaling BTW aangifte aan te vragen.

Uitstel aanvragen

Uitstel aanvragen voor BTW betaling kan tot 13 juni via dit formulier. Wanneer gebruik gemaakt wordt van dit formulier wordt de boete voor de te late BTW-betaling automatisch geschrapt wanneer uitstel akkoord is bevonden. Deze regeling is 1 van de 25 tijdelijke maatregels die de Belastingdienst in het leven heeft geroepen om de coronacrisis de baas te kunnen. Ondernemers kunnen uitstel van betaling aanvragen voor minimaal 3 maanden. Hiervoor zijn geen speciale voorwaarden. Wat goed is om te realiseren dat het gaat om uitstel, niet om kwijtschelding. Op het moment dat je niet genoodzaakt bent om van deze regeling gebruik te maken, doe dat dan ook niet.

Wanneer je in het verleden al uitstel hebt aangevraagd en nu een naheffingsaanslag hebt ontvangen hoef je je geen zorgen te maken volgens de Belastingdienst. Ook voor deze ondernemers zal de betaalverzuimboete geschrapt worden.

BTW Aangifte te laat gedaan

Als je geen – of te laat – BTW aangifte hebt gedaan ontvang je ook een naheffingsaanslag. Helaas wordt de boete hierbij niet geschrapt. Het is wel mogelijk om uitstel van betaling aan te vragen. Een vereiste voor het aanvragen van uitstel is het doen van aangifte. Hier kan je daar meer over lezen.

Wanneer 3 maanden uitstel onvoldoende is dan zijn er nog meer mogelijkheden: je kan langer uitstel aanvragen. Dit kan je doen door een brief te sturen naar de Belastingdienst en uitstel te verzoeken. Om dit makkelijker te maken zal er vanaf medio Juni een formulier beschikbaar komen om dit online te doen.

Bekijk hieronder een infographic met informatie over Betalingsuitstel voor de BTW.uitstel van betaling btw aangifte

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *