Begin het nieuwe jaar met meer klanten, 10 tips om meer klanten te werven

meer klanten werven tips

Elk jaar stel je nieuwe doelen om je bedrijf te verbeteren en ervoor te zorgen dat je bedrijf zo goed mogelijk draait. Er zijn een aantal manieren waarop je nieuwe klanten kan werven. Hoe meer klanten, hoe beter je bedrijf loopt. Sommige methodes kosten aardig veel geld, en sommige methodes zijn tegen een lage prijs te doen. Hier zijn 10 tips om meer klanten te werven voor je bedrijf in het nieuwe jaar.

Meer klanten werven door online adverteren

De meest effectieve methode om nieuwe klanten te werven is online marketing. Tegenwoordig maakt iedereen gebruik van het internet om de oplossing van problemen te zoeken, of om een bepaald product op te zoeken. Door hierop in te spelen met zoekmachine optimalisatie kan je veel nieuwe klanten werven voor je bedrijf. Zoekmachine optimalisatie (ofwel SEO) is namelijk een methode waar je op een organische manier veel nieuwe klanten kan werven. Dit wordt gedaan door in te spelen op zoekwoorden die veel worden opgezocht door gebruikers van het internet en je webpagina hoger in de zoekresultaten te krijgen waardoor mensen eerder op je pagina klikken.

Een andere methode is door gebruik te maken van social media. Het grootste deel van de Nederlandse bevolking zit dagelijks op apps zoals Instagram en YouTube. Door contact op te nemen met een influencer of een populair persoon op deze netwerken en te vragen of hij of zij je product wil promoten kan je ervoor zorgen dat veel mensen informatie krijgen over je bedrijf. Vooral als je producten verkoopt die aantrekkelijk zijn voor de jeugd is dit een erg goed plan. Als je van plan bent om online marketing toe te passen is dit een strategie die heel effectief werkt als deze juist wordt toegepast.

Het optimaliseren van je website is ook erg effectief. Een goed werkende website is erg fijn om te gebruiken voor je klanten. Wanneer de klant snel kan vinden waar hij of zij naar op zoek is, en dit ook snel kan bestellen is de klant tevreden. Dit betekend dat de klant eerder de website aan gaat raden aan collega’s, vrienden of familie. Dit helpt met het bouwen van je naam en het werven van nieuwe klanten. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je klanten eerder terugkomen naar je website om nieuwe artikel aan te schaffen of nieuwe informatie te vinden.

Je ideale klant voorstellen

Het voorstellen van je ideale klant helpt heel erg met het werven van nieuwe klanten. Als jij weet wat voor soort mensen het beste bij jouw website terechtkomen, weet je ook hoe je op deze klanten moet inspelen. Vervolgens kan je een methode van communicatie bedenken om op de best mogelijke manier deze klanten te bereiken. Dit kan gedaan worden door de tips die hierboven zijn gegeven, maar ook door fysieke methodes van advertentie. Denk bijvoorbeeld aan een leuk tijdschrift of een reclame die wordt afgespeeld op televisie of op het internet.

Een speciale actie die past bij je ideale klant is ook erg effectief. Dit is ook de reden dat veel winkels soms producten in de aanbieding gooien. Wanneer je van bepaalde producten af moet is dit de ideale gelegenheid om deze producten in de actie te verkopen. Hierdoor raken mensen meer geïnteresseerd in je aanbod en zorgen je ervoor dat ze eerder bij je website gaan kijken. Op deze manier krijg je meer nieuwe klanten op je website. Dit kan je combineren met andere methodes van adverteren zodat de klanten zien dat er een aanbieding is.

Het adverteren van je bedrijf of website kan ook gedaan worden in het dagelijks leven. Door bijvoorbeeld gebruik te maken van advertenties zoals reclameborden en folders kan je de naam van je bedrijf bekend maken waardoor klanten het bedrijf eerder herkennen. Als ze vervolgens op zoek zijn naar iets wat aangeboden wordt op je website herkennen ze de naam van je bedrijf en is de kans groter dat de oplossing wordt aangeschaft op jouw website. Het bekend maken van je bedrijf kan heel effectief zijn, vooral als je dit doet voor de doelgroep van je ideale klant.

Het belang van klantenservice

Veel bedrijven weten niet hoe belangrijk klantenservice is. Het is echter een goede methode voor het werven van nieuwe klanten en het behouden van bestaande klanten. Zorg ervoor dat je de vragen van je klanten kan beantwoorden, de beste service levert qua bezorgen en retourneren en als laatst dat je website fijn is om te gebruiken. Dit zorgt er namelijk voor dat klanten het fijn vinden om gebruik te maken van je services, en dit zorgt er weer voor dat de klanten eerder je services aanraden aan vrienden, familie en collega’s. Zo werf je ook weer nieuwe klanten.

Daarnaast behoud je de klanten dus ook bij het toepassen van een goede klantenservice. Dit betekend sowieso dat je meer omzet draait, waar je vervolgens weer een deel van kan gebruiken om de marketing methode van je bedrijf te verbeteren. Het uitbesteden van online marketing is het erg waard, vooral als je ziet hoe effectief de resultaten zijn. Als je van plan bent om nieuwe klanten te gaan werven is het uitbesteden van marketing een van de beste keuzes. Het kan namelijk aardig wat tijd kosten. Deze tijd kan je ook gebruiken voor het verbeteren van het product of de service dat je bedrijf aanbiedt.

Het toepassen van de juiste methodes van marketing om meer klanten te werven kan aardig lastig zijn, vooral als je als bedrijf nog niet heel erg ervaren bent op dit gebied. Daarom is het inschakelen van een marketingbureau altijd een goed idee. Deze specialisten kunnen helpen met het laten groeien van je bedrijf en het bekendmaken van je naam. Daarnaast hoef jij niet je kostbare tijd te besteden om alles te leren op het gebied van online marketing, en kan je blijven focussen op de belangrijkere processen binnen je bedrijf terwijl het bureau nieuwe klanten voor je werft.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *