Zorgverzekering

Zorgverzekering voor ondernemers

Iedereen in Nederland is verplicht om een zorgverzekering af te sluiten en u als ondernemer dus ook. U kunt als ondernemer echter voor kiezen om een zorgverzekering voor ondernemers af te sluiten. Dit is een collectieve zorgverzekering, waardoor u kunt profiteren van een korting op de premie. Daarnaast kunt u uw werknemers vaak ook laten profiteren van deze korting, als ze hun zorgverzekering via uw bedrijf afsluiten. Voor zelfstandigen zonder personeel zijn er speciale ZZP Zorgverzekeringen.

Waarom een zorgverzekering?

Een zorgverzekering voor ondernemers werkt eigenlijk precies hetzelfde als een gewone zorgverzekering. Net als bij andere zorgverzekeringen kunt u precies kiezen wat voor dekking u wilt en u heeft de keuze uit meerdere verzekeraars. Het enige verschil is dat de premie een stuk lager is, omdat het om een collectieve verzekering gaat. De verzekeraar kan u deze korting geven, omdat de zorgverzekering door een grote groep ondernemers wordt afgesloten.

collectieve zorgverzekering voor uw werknemers

Het is vaak mogelijk om uw werknemers ook een zorgverzekering via uw verzekeraar te laten afsluiten. Uw werknemers kunnen zelf kiezen of ze dit willen en ze kunnen ook kiezen welke dekking ze willen (binnen de grenzen die u heeft gesteld). Zij kunnen hierdoor ook profiteren van een korting op de premie. Het voordeel voor u is dat u ervoor zorgt dat uw werknemers kiezen voor een goede zorgverzekering met de juiste dekking. Hierdoor kunnen zij profiteren van betere zorg, waardoor u weer kunt profiteren van minder ziekteverzuim.

Zorgpremie berekenen

De premie van een zorgverzekering voor ondernemers kan worden berekend op de website van de verzekeraar. Dit doet u door een vragenlijst in te vullen. U kunt het beste op websites van verschillende verzekeraars de premies berekenen, zodat u de verzekeringen en de premies met elkaar kunt vergelijken. Het is tevens mogelijk om op een vergelijkingssite de premies van meerdere verzekeraars te berekenen door een aantal vragen te beantwoorden. Na het berekenen van de premies van verschillende aanbieders kunt u de beste en goedkoopste verzekering uitkiezen.

Zorgverzekering voor ondernemers afsluiten

Als u de hoogte van de premie heeft berekend, kunt u heel gemakkelijk de zorgverzekering afsluiten. Op de website van een verzekeraar kunt u dit doen door te bevestigen dat u het eens bent met de premie. Via een vergelijkingssite kunt u ook direct een zorgverzekering voor ondernemers afsluiten door een verzekering te kiezen en te bevestigen dat u het met de premie eens bent. Een zorgverzekering voor ondernemers kunt u opzeggen per post of via de mail. Het is soms ook mogelijk om dit telefonisch te doen. U kunt het beste even op de website van uw verzekeraar kijken, als u wilt weten hoe u de zorgverzekering kunt opzeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *