Schadeverzekering

Bedrijfsschadeverzekering

Een bedrijfsschadeverzekering is een verzekering die de kosten dekt van het verlies dat u lijdt van de schade aan uw bedrijfspand, inventaris of aan goederen. Uw bedrijf kan zodanig beschadigen dat er niet meer gewekt kan worden en daardoor lijdt u als ondernemer verlies. Klanten kunnen dan niet meer geholpen worden, waardoor u geen inkomsten meer heeft. De vaste kosten zullen echter nog wel betaald moeten worden. Met een bedrijfsschadeverzekering bent u hiervoor verzekerd, want deze verzekering vergoedt de vermindering van de bruto winst.

Wanneer een bedrijfsschadeverzekering afsluiten?

Door ernstige schade aan uw bedrijfspand, goederen of inventaris kan uw bedrijf stil komen te liggen. Het kan soms zelfs zo ernstig zijn dat uw bedrijfspand herbouwd zal moet worden. Zo’n project kost veel tijd en ondertussen blijven de vaste kosten doorlopen. De vermindering van de bruto winst zal vergoed worden door een bedrijfsschadeverzekering. Om te onderzoeken of een bedrijfsschadeverzekering voor u van belang is, zult u moeten analyseren hoe groot de kans is dat u schade krijgt aan uw bedrijfspand, inventaris of goederen. Daarna kunt u kijken wat de kosten van de schade maximaal kunnen zijn. U dekt bij deze verzekering bij de meeste verzekeraars plotselinge en onvoorziene gebeurtenissen en dit geldt ook voor uitgebreide gevaren. Misschien is de kans dat u verlies lijdt door schade niet zo groot, maar vaak kunnen de kosten wel hoog oplopen bij onvoorziene, uitgebreide gebeurtenissen. Daarom is het voor de meeste bedrijven wel goed om een bedrijfsschadeverzekering af te sluiten. Als u de kans op schade hoog acht en als dit u dan heel wat gaat kosten, kunt u ook kiezen voor een aanvullende bedrijfsschadeverzekering. Met een aanvullende verzekering bent u namelijk tevens verzekerd voor reconstructie bij bedrijfsschade en reconstructie bij extra kosten.


Premie berekenen

Om erachter te komen wat uw premie zal zijn, kunt u contact opnemen met een verzekeraar. U kunt dat telefonisch doen of via de website van de verzekeraar zelf. Via de website bent u verplicht eerst een formulier met een aantal persoonlijke gegevens en wat andere gegevens in te vullen. Op een vergelijkingssite kunt u heel gemakkelijk de premies berekenen van verschillende verzekeraars. Hiervoor vult u eenzelfde soort vragenlijst in als de vragenlijst die op de website van de verzekeraar staat. Zo kunt u bekijken welke verzekeraar het voordeligst is en welke het beste bij u past.

Bedrijfsschadeverzekering afsluiten of opzeggen

Gaat u akkoord met de voorwaarden van de premie? Dan kunt na het berekenen op de knop bevestigen klikken. Hiermee bevestigt u dat u een bedrijfsschadeverzekering wilt afsluiten bij de verzekeraar. De verzekeraar zal zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. U bent verzekerd vanaf het moment dat u bericht heeft gehad van de verzekeraar met hun goedkeuring. U kunt uw verzekeraar telefonisch benaderen en de verzekering opzeggen. Dit is ook mogelijk via de mail of per post. Twee maanden voor de aflooptermijn van de bedrijfsschadeverzekering dient u de verzekering op te zeggen, als u niet meer tegen bedrijfsschade verzekerd wilt zijn. Als de verzekeraar uw bericht heeft ontvangen, zullen zij zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Dan kan alles worden afgerond en wordt de verzekering stopgezet.


One Comment to “Schadeverzekering”

  1. In het artikel wordt gesproken over vergelijkingssites. Het is voor de meeste bedrijven niet zo verstandig om een bedrijfsschadeverzekering af te sluiten via een vergelijkingssite. Het is als bedrijf raadzaam om een specialist de risico’s die het bedrijf loopt in kaart te laten brengen en een advies uit te laten brengen. Op basis van dit advies kunt u een overweging maken welke risico’s u wenst te verzekeren. Op deze wijze voorkom je als bedrijf voer- of onderverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *