Rechtsbijstandsverzekering

Rechtsbijstandsverzekering

Een juridisch conflict. Iedereen kent het wel en het is altijd erg vervelend. Een juridisch conflict komt dan ook vaak voor bij ondernemers. Veel mensen waaronder dus ook ondernemers hebben vaak weinig of geen ervaring met juridische processen. Daarom schakelen zij professionele hulp in, maar dit is vaak erg prijzig. Een rechtsbijstandsverzekering vergoedt de kosten van juridische hulp en is dan ook van groot belang voor ondernemers.

Waarom een rechtsbijstandsverzekering afsluiten?

De kosten die bij een juridisch proces komen kijken zijn vaak niet te overzien. Daarom is het van groot belang om verzekerd te zijn tegen de kosten van rechtshulp. Een rechtsbijstandsverzekering vergoedt de onkosten van een juridisch proces. Er zijn verschillende modules (soorten) verzekeringen. Het hangt er namelijk vanaf wat voor soort bedrijf u heeft. Daarnaast heeft u de keuze uit verschillende dekkingen. Of de juridische hulp wordt vergoed bij een bepaalde zaak, hangt af van de dekking die u heeft. U moet dus goed opletten wat voor soort verzekering u kiest. Als u bijvoorbeeld een rechtsbijstandsverzekering voor verkeer heeft afgesloten dan zal de verzekering niet de kosten vergoeden van juridische bijstand in een strafzaak op fiscaal gebied.


Premie berekenen van een rechtsbijstandsverzekering?

Om de premie te kunnen berekenen kunt u het beste naar de website gaan van de verzekeraar die u aanspreekt. Daar moet u bepaalde vragen beantwoorden zoals: wat voor dekking wilt u? Ook bent u verplicht alle persoonlijke vragen te beantwoorden. Als u alles heeft ingevuld zal de premie berekend worden. U kunt ook de premies van verschillende verzekeraars vergelijken op vergelijkingssites. Dan kunt u erachter komen welke verzekeraar het goedkoopste en het beste is voor u en voor uw bedrijf. Op een vergelijkingssite vult u eenzelfde soort formulier in als op de website van een verzekeraar.

Een rechtsbijstandsverzekering afsluiten

Als u na het berekenen van de premie weet welke verzekering u wilt, kunt u op bevestigen klikken. U gaat dan meteen akkoord met de voorwaarden en de premie van deze rechtsbijstandsverzekering. U zult zo spoedig mogelijk bericht krijgen van uw verzekeraar. De verzekeraar zal in bijna alle gevallen uw aanvraag goedkeuren en u bent dan verzekerd vanaf het moment dat u bericht heeft gekregen.Een rechtsbijstandsverzekering opzeggen
U kunt uw rechtsbijstandsverzekering opzeggen door telefonisch contact op te nemen met uw verzekeraar. Ook kunt u mailen of per post uw verzekeraar benaderen. U zult zo spoedig mogelijk bericht krijgen van uw verzekeraar met de mededeling dat uw rechtsbijstandsverzekering is stopgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *