Ongevallenverzekering

Ongevallenverzekering voor ondernemers

Een ongevallenverzekering vergoedt de kosten die gemaakt worden als de verzekerde overlijdt, gedeeltelijk invalide raakt of geheel invalide raakt. Al deze situaties zullen ongetwijfeld hoge kosten met zich meebrengen. Als u ondernemer bent, is het wel zo fijn als de kosten van letselschade door een ongeval op het werk worden vergoed. In veel gevallen bent u namelijk verantwoordelijk voor de letselschade die werknemers oplopen door een ongeval op het werk en u zult dan ook de kosten hiervan moeten vergoeden. Daarom is het handig om een collectieve ongevallenverzekering af te sluiten voor uw werknemers. De kosten van overlijden of invaliditeit door een ongeval op het werk worden dan vergoed.


Wat vergoed de ongevallenverzekering?

Bij de meeste verzekeringen krijgt u een vergoeding in de onderstaande situaties:

  • Bij overlijden
  • Bij gehele of gedeeltelijke invaliditeit
  • Bij geneeskundige behandelingen die na een ongeval nodig zijn (dit is alleen in combinatie met de eerder genoemde dekkingen)

Een vergoeding zult u alleen ontvangen voor hetgeen waarvoor u zich heeft verzekerd. Een voorbeeld: U heeft overlijdensrisico door een ongeval verzekerd, dan krijgt u enkel een vergoeding als uw werknemer overlijdt door een ongeval en niet als deze persoon gedeeltelijk of geheel invalide raakt door een ongeval.

U heeft geen recht op een vergoeding als een ongeval is ontstaan in één van de volgende situaties:

  • Een ongeval door opzet
  • Bij het plegen van een misdrijf
  • Bij bewust roekeloos rijgedrag waarmee u anderen in gevaar brengt. Dat wil zeggen dat u onder invloed bent van bewustzijnverruimende middelen zoals alcohol, drugs of medicijnen.

Waarom een collectieve ongevallenverzekering afsluiten als ondernemer?
Als ondernemer bent u volgens de meeste cao’s verplicht om een collectieve ongevallenverzekering af te sluiten voor uw werknemers. Dit is dus niet altijd het geval, maar u doet er zeker goed aan om deze verzekering wel af te sluiten. Een ongeval zit namelijk in een klein hoekje en de vergoeding die werknemers kunnen eisen voor letselschade kan erg hoog zijn. Daarom is het verstandig om als werkgever een collectieve ongevallenverzekering af te sluiten.

Premie ongevallenverzekering berekenen

U kunt de premie van een collectieve ongevallenverzekering berekenen als u eerst uw persoonlijke gegevens invult op de website van de verzekeraar. Daarna dient u andere vragen te beantwoorden om de verzekering naar uw wens te maken. Zodra u alle vragen heeft beantwoord, wordt de premie berekend.

Een ongevallenverzekering afsluiten

Als u uw premie heeft berekend en u bent tevreden, klikt u op bevestigen. Was u niet tevreden, dan kunt u via een vergelijkingssite of op de websites van verschillende verzekeraars de beste en de goedkoopste verzekeraar uitkiezen. Als u uw verzekeraar heeft gekozen, dan wordt u verzocht om uw persoonlijke gegevens in te vullen. Zodra u dat heeft gedaan, klikt u op bevestigen en gaat u akkoord met de voorwaarden.

Hoe kunt u een ongevallenverzekering opzeggen?
Bij de meeste verzekeraars kunt u uw verzekering opzeggen door contact met hen op te nemen via de mail of per post. U kunt meestal ook telefonisch contact opnemen met uw verzekeraar om uw verzekering stop te zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *