Kredietverzekering

Kredietverzekering voor ondernemers

Tegenwoordig gaan er steeds meer bedrijven failliet, waardoor sommige rekeningen niet meer betaald kunnen worden. U kunt als ondernemer te maken krijgen met klanten die failliet gaan en uw rekeningen niet kunnen betalen. Dan zult u minder inkomsten hebben en dat kan voor u een financieel probleem worden. Daarnaast is het ook mogelijk dat sommige klanten niet willen betalen. Als ondernemer bent u dan ook niet altijd verzekerd van inkomsten, ook al heeft u wel producten of diensten geleverd. Met een kredietverzekering bent u beschermd tegen het risico dat een klant afgenomen producten of diensten niet kan of wil betalen.

Wat is een kredietverzekering?

Een kredietverzekering betaalt uw inkomsten van een klant die niet kan betalen door faillissement of niet wil betalen. Daarnaast controleert een kredietverzekeraar de kredietwaardigheid van uw klanten. Dit kunnen zij onderzoeken door te kijken in de database waarin ze de kredietwaardigheid van tientallen miljoenen bedrijven kunnen vinden. De verzekeraar biedt u ook praktische ondersteuning om de kredietwaardigheid van een potentiële klant te beoordelen.Waarom een kredietverzekering afsluiten?

Het risico dat klanten niet kunnen of willen betalen wordt in deze tijden van crisis steeds groter. Door een kredietverzekering af te sluiten bent u verzekerd van inkomsten als een klant failliet gaat of niet wil betalen. U hoeft zich hier dan geen zorgen meer om te maken. Daarnaast kunt u met een kredietverzekering gebruikmaken van de kennis van de kredietverzekeraar, waardoor u meer te weten kunt komen over de kredietwaardigheid van bedrijven die producten of diensten bij u af willen nemen.

Premie kredietverzekering berekenen

De premie van een kredietverzekering kan heel gemakkelijk worden berekend op de website van de kredietverzekeraar van uw keuze. Het enige wat u hoeft te doen is een aantal vragen beantwoorden. Daarna krijgt u te zien wat de hoogte van de premie is. Als u nog niet weet bij welke verzekeraar u een kredietverzekering wilt afsluiten, kunt u de premies van meerdere verzekeraars berekenen op hun websites. Daarna kunt u de goedkoopste verzekering afsluiten. U kunt er ook voor kiezen om de premies van verschillende verzekeraars te berekenen op een vergelijkingssite.

Een kredietverzekering afsluiten?
Een kredietverzekering kunt u na het berekenen van de premie afsluiten door simpelweg aan te geven dat u het eens bent met de premie. Het is ook mogelijk om een kredietverzekering af te sluiten via een vergelijkingssite. Hiervoor hoeft u enkel aan te geven dat u het eens bent met de premie van één van de verzekeraars. De kredietverzekeraar waarbij u een verzekering hebt afgesloten zal u binnen enkele dagen een e-mail sturen waarin staat dat uw aanvraag is goedgekeurd. Vanaf dat moment bent u verzekerd. U kunt een kredietverzekering online, via de mail of per post opzeggen. Soms is het ook mogelijk om uw verzekering telefonisch op te zeggen. Op de website van uw verzekeraar kunt u meer informatie vinden over het opzeggen van een kredietverzekering.

One Comment to “Kredietverzekering”

  1. Opzeggen van kredietverzekering is makkelijker gezegd dan gedaan; zeker bij Atradius. die klaten je rustig anderhalf jaar door betalen ook al is je bedrijf beëindeigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *