Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is een verzekering die de schade dekt die wordt veroorzaakt door beroepsfouten als u aan het werk bent. Een aantal voorbeelden zijn: verzuim, vergissingen, onachtzaamheden en nalatigheid. Het kan voorkomen dat u een klant verkeerd advies geeft, waardoor de klant verlies lijdt. In een aantal gevallen kan dit leiden tot zeer hoge rekeningen. We noemen deze schade ook wel de directe zuivere inkomensschade. Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt deze schade vergoed.

beroepsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering komt van pas als u of uw personeel een beroepsfout maakt, zoals het geven van verkeerd advies. Het is voor iedereen goed om deze verzekering af te sluiten, maar u wilt natuurlijk weten of u er nu echt goed aan doet. Onderzoek dan eens hoe groot de kans op een fout is en hoe hoog de kosten van de schade in zo’n geval zullen zijn. De meeste ondernemers zullen er na hun onderzoek achterkomen dat het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering toch wel verstandig is. Vaak sluiten voornamelijk adviserende ondernemers deze verzekering af, zoals medici, ziekhuizen, IT-bedrijven en notarissen.


Premie berekenen beroepsaansprakelijkheid verzekering

Als u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering wilt afsluiten is het natuurlijk belangrijk om te kijken wat de hoogte van de premie is. De premie van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering kunt u berekenen op de website van de verzekeraar. Het enige wat u hoeft te doen is een aantal persoonlijke gegevens, uw beroep en de omzet per jaar in te vullen op het formulier. Daarna krijgt u de hoogte van de premie te zien. Het is goed om de premie op websites van meerdere aanbieders te berekenen, zodat u de kosten kunt vergelijken. Het is nog gemakkelijker om de premies te van meerdere aanbieders te vergelijken op een vergelijkingssite. Op deze websites vult u eenzelfde soort formulier in, maar de website laat u de premies en de belangrijkste voorwaarden van meerdere verzekeraars zijn. Zo kunt u veel sneller de goedkoopste en beste beroepsaansprakelijkheidsverzekering te vinden.

Hoe kunt u een beroepsaansprakelijkheidsverzekering opzeggen?
Bij het afsluiten van een beroepsaansprakelijkheidsverzekering gaat u meestal automatisch akkoord met een looptijd van minimaal een jaar. Tussentijds kunt u uw verzekering niet opzeggen, tenzij u stopt met het uitvoeren van uw beroep. U kunt de beroepsaansprakelijkheidsverzekering over het algemeen slechts eenmaal per jaar opzeggen en hiervoor geldt een opzegtermijn van twee maanden. U kunt online, via de mail en per post uw beroepsaansprakelijkheidsverzekering opzeggen. Om dit te doen moet u uw polisnummer doorgeven en de vervaldatum van het contract. U zult nader bericht ontvangen van uw verzekeraar waarin staat per wanneer de beroepsaansprakelijkheidsverzekering wordt opgezegd.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *