Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Als u schade maakt terwijl u aan het werk bent, kan dit hoge kosten met zich meebrengen. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering worden deze kosten vergoed. Deze verzekering zorgt ervoor dat de ondernemer en het personeel worden beschermd tegen de kosten als gevolg van schade op veroorzaakt op het werk. Een WA-verzekering dekt deze schade niet, want dat is een verzekering voor privé-situaties. Het is dan ook van groot belang om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten voor uw onderneming. Als een klant een schadeclaim indient omdat er geen goed werk is afgeleverd, wordt dit niet gedekt door een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven. Dit valt namelijk onder het ondernemingsrisico.


Wanneer een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten?

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kent veel voordelen en daarom kunnen de meeste bedrijven er het beste voor kiezen om deze verzekering af te sluiten. Om te weten te komen of het voor u handig is om een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten, kunt u het beste de volgende stappen volgen. Ten eerste is het belangrijk om na te gaan welke risico’s u loopt. Daarnaast kunt u onderzoeken of de risico’s groot genoeg zijn om uzelf en uw personeel te verzekeren. Als er snel schade gemaakt kan worden door uw bedrijf, dan is deze verzekering van groot belang. Ook kunt u nagaan wie er allemaal schade zouden kunnen maken. Heeft u bijvoorbeeld veel personeel? Dan is de kans op schade een stuk groter. Als laatste kunt u analyseren wat de maximale kosten zullen zijn als u of uw personeel schade veroorzaakt bij een klant.

Als u de stappen heeft gevolgd, kunt u bepalen of de voordelen van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering opwegen tegen de kosten van de verzekering. In de meeste gevallen zullen de voordelen inderdaad belangrijker zijn dan de te betalen premie en daarom kiezen de meeste bedrijven er ook voor om een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven af te sluiten.

Premie van een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

U kunt de premie van een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering berekenen op de website van een verzekeraar. Het is het beste om de premies van meerdere verzekeraars te berekenen. Op die manier kunt u de verzekeraar vinden die het beste bij uw situatie en bedrijf past. Op de websites staat aangegeven dat u eerst uw persoonlijke gegevens in moet vullen. Daarna wordt er gevraagd hoeveel personeel u in dienst heeft en in welke branche u werkzaam bent. Als u klaar bent met het invullen van de vragenlijst, zal de website uw premie berekenen. Het berekenen van de premie kunt u ook doen op een vergelijkingssite. Dan vult u eenzelfde soort formulier in, maar de website laat u daarna de premies en belangrijkste voorwaarden van meerdere verzekeraars zien. Hierdoor kunt u snel en eenvoudig de beste en goedkoopste verzekering vinden.


Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Als u een keuze hebt kunnen maken tussen de verschillende verzekeraars, kunt u de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afsluiten via de website van de verzekeraar van uw keuze. U hoeft enkel te bevestigen dat u het eens bent met de premie. Vanaf het moment dat u een bericht met goedkeuring van de verzekeraar heeft gekregen bent u verzekerd.

Hoe kunt u een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering opzeggen?
U kunt een zakelijke aansprakelijkheidsverzekering gemakkelijk online opzeggen. Dat kan via de website van uw verzekeraar. Per post en via de mail kunt u uw verzekering ook opzeggen. De verzekering kunt u enkel aan het einde van de looptijd (meestal een jaar) stopzetten en hiervoor geldt een opzegtermijn van twee maanden. Als u binnen de verzekeringsperiode stopt met uw onderneming, kan de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven direct worden opgezegd. Na de opzegging zult u een bevestiging ontvangen en dan zal de automatische incasso stopgezet worden.

2 Comments to “Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *