Autoverzekering

Zakelijke autoverzekering

Auto’s worden vaak gebruikt, ook binnen een bedrijf. Bijna alle bedrijven hebben wel één of meerdere bedrijfsauto’s en het is dan wel zo prettig als die verzekerd zijn tegen eventuele schade. Een zakelijke auto verzekering is een verzekering die uw bedrijfsauto verzekert tegen schade. Een zakelijke autoverzekering kan bij veel verschillende verzekeraars afgesloten worden. Er zijn verschillende soorten dekkingen zoals: WA verzekering, Beperkt Casco verzekering en Volledig Casco verzekering.

Soorten zakelijke autoverzekeringen

Er bestaan verschillende soorten zakelijke auto verzekeringen. Zo is er de WA verzekering die iedere autobezitter in Nederland moet afsluiten. Deze verzekering is een basisverzekering en vergoedt de schade die u veroorzaakt aan een ander voertuig. Naast de basisverzekering kunt ook kiezen voor de Beperkt Casco verzekering. Dit is een extra verzekering bovenop uw basisverzekering en hiermee bent u verzekerd tegen schade aan uw bedrijfsauto bij bijvoorbeeld diefstal, ruitschade en brand.

Daarnaast is er ook nog een uitgebreide Casco verzekering die u kunt afsluiten naast uw WA verzekering. Deze verzekering heet Volledig Casco, ook wel All Risk verzekering genoemd. Hiermee bent u verzekerd voor iedere vorm van schade aan uw bedrijfsauto. Enkel schade die met opzet is veroorzaakt of schade die is ontstaan terwijl de bestuurder van de auto ten tijde van het ongeval onder invloed was, wordt niet vergoed door deze verzekering.

Een zakelijke autoverzekering afsluiten

In Nederland moet u in ieder geval WA verzekerd zijn, dus u zult sowieso een WA verzekering moeten afsluiten voor uw bedrijfsauto’s. Het kan echter goed zijn om een Beperkt Casco of een Volledig Casco verzekering af te sluiten, want dan bent u ook verzekerd tegen schade aan uw bedrijfsauto (in bepaalde gevallen). Het komt wel vaker voor dat werknemers schade veroorzaken aan bedrijfsauto’s en met een Volledig Casco verzekering hoeft u dan niet zelf voor deze kosten op te draaien.

Premie bedrijfsauto verzekering berekenen

U kunt de premies van zakelijke auto verzekeringen gemakkelijk berekenen en met elkaar vergelijken. Dit doet u door websites van verschillende verzekeraars te bezoeken, uw gegevens in te vullen en aan te geven wat u denkt nodig te hebben bij uw verzekering. Daarna zal de premie voor u berekend worden en zo kunt u bekijken welke van de verzekeringen het beste bij u past. U kunt er tevens voor kiezen om de premies van verschillende verzekeraars te berekenen op een vergelijkingssite.

Hoe kunt u een zakelijke auto verzekering afsluiten?
Als u verschillende websites heeft bezocht en de premies heeft berekend, kunt u kiezen welke verzekering het beste bij u past en welke het goedkoopste is. Als u de keuze gemaakt heeft, klikt u op bevestigen. Zodra u dat heeft gedaan, zult u een mail binnenkrijgen met de bevestiging dat u akkoord bent gegaan met de voorwaarden. Vanaf dat moment bent u verzekerd. Als u zich ergens anders wilt verzekeren of u wilt uw verzekering opzeggen, dan kunt u naar de website van uw verzekeraar gaan om te kijken hoe u uw verzekering op kunt zeggen. In de meeste gevallen kunt u dat doen via de mail of per post. Soms kunt u ook telefonisch uw verzekering opzeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *