AOV

Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Arbeidsongeschiktheid betekent dat u door een ziekte of handicap niet meer of niet meer volledig uw werk kunt uitvoeren. Dat is vervelend voor u, maar ook voor uw portemonnee. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een verzekering die ervoor zorgt dat u verzekerd bent van een inkomen al u arbeidsongeschikt raakt. Op die manier lijdt u geen inkomstenverlies en kunt u uw vaste kosten blijven betalen.

Wie heeft een AOV Nodig?

Als u één van de onderstaande beroepen uitvoert, is het verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten:

  • Vrije beroeper
  • Grootaandeelhouder/directeur (DGA)
  • Zelfstandig ondernemer (freelancer en ZZP-er)
  • Eigenaar van een eenmanszaak of VOFWaarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten?

De WAZ, Wet Arbeidsongeschiktheidsverzekering Zelfstandigen is afgeschaft sinds 1 augustus 2004.
Dat houdt in dat u nu zelf moet zorgen voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering als u ondernemer bent. Als u geen verzekering afsluit en arbeidsongeschikt raakt, zullen uw inkomsten ernstig omlaag gaan terwijl er ook nog kosten zijn die betaald moeten worden. U kunt dan een bijstandsuitkering krijgen, maar deze uitkeringen zijn vaak zo laag dat u uw vaste kosten niet meer kunt betalen. Dat komt omdat bijstandsuitkeringen gebaseerd zijn op het bestaansminimum. Daarnaast wordt er, om te bepalen of u überhaupt in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering, gekeken naar het vermogen van u en dat van uw partner.

Om deze redenen is het van groot belang om als ondernemer een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten, zodat u in ieder geval uw vaste kosten kunt blijven betalen. U kunt ook zelf regelen dat uw inkomen aangevuld wordt in het geval van arbeidsongeschiktheid. Dat kunt u regelen door een individuele arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Premie voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering

U kunt het beste uw premie berekenen op websites van verschillende verzekeraars. Op die manier kunt u vergelijken welke verzekeraar de beste en welke het goedkoopste is. Eerst zult u uw persoonlijke gegevens moeten invullen. Daarna worden er verschillende vragen gesteld, zoals: ‘Hoe ruim moet een dekking zijn?’ en: ‘Wat is uw beroep?’ Nadat u deze vragen heeft beantwoord, wordt uw premie berekend en kunt u de verzekeraar kiezen die het beste bij u past.Arbeidsongeschiktheidsverzekering afsluiten
Het is belangrijk dat u eerst goed kijkt welke verzekeraar het beste bij u past. U moet bijvoorbeeld goed kijken hoe het zit met de jaarrente, uitkeringsdrempel en met dekkingsvarianten. Het is ook belangrijk om te kijken welke verzekeraar het goedkoopste is, want soms verschillen de prijzen van meerdere verzekeraars heel erg. U kunt tevens een AOV specialist laten uitzoeken welke verzekeraar het beste bij u past. Tegenwoordig kunt u uw verzekering online opzeggen via de website van de verzekeraar. Per post of via de mail is dit natuurlijk ook mogelijk. Bij sommige verzekeraars kunt u tevens telefonisch uw verzekering opzeggen. Op de website van de verzekeraar kunt u informatie vinden over het opzeggen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *