Autoverzekering voor zakelijk gebruik

Net als voor een auto die gebruikt wordt voor privédoeleinden zal een auto die voor de zaak wordt aangeschaft ook verzekerd moeten worden. Het is altijd verstandig om eerst de diverse verzekeraars met elkaar te vergelijken, zoals dat kan op diverse vergelijkingssites. Een van de verplichte verzekeringen is de WA verzekering, waarbij de afkorting staat voor wettelijke aansprakelijkheid. Naast de verplichte WA verzekering die dekking biedt aan kosten die door toedoen van de verzekerde bij een ander zijn ontstaan zijn er ook nog de beperkt casco verzekering en de allrisk verzekering.

Kenmerken van de zakelijke autoverzekering
Als er een of meerdere auto’s voor zakelijk gebruik worden gekocht, is het natuurlijk aan te raden om deze goed te verzekeren. Er zijn meerdere verzekeraars te vinden waar een autoverzekering voor zakelijk gebruik kan worden afgesloten, zodat er niet alleen naar de hoogte van de premie kan worden gekeken, maar ook naar welke dekking er geboden wordt, de mogelijkheden met betrekking tot de no-claim korting en eventuele andere aanvullende verzekeringen. Voor wat betreft auto’s die nieuw als bedrijfswagen worden gekocht wordt meestal geadviseerd om een allrisk autoverzekering zakelijk af te sluiten om een zo uitgebreid mogelijke dekking te hebben. Voor vrij nieuwe auto’s die tweedehands worden gekocht wordt meestal besloten om een autoverzekering af te sluiten met een beperkt casco dekking.

Kenmerken van een zakelijke autoverzekering

  • In vergelijking met een privé autoverzekering beschikt een autoverzekering voor zakelijk gebruik over zowel overeenkomsten als verschillen die hieronder duidelijk zullen worden door de kenmerken toe te lichten.
    Een autoverzekering voor zakelijk gebruik kan voor een auto worden afgesloten, maar het kan ook zijn dat er meerdere auto’s tegelijk verzekerd moeten worden. Er zijn verzekeraars die vanaf een bepaald aantal auto’s een korting geven op de premie. Het is dan ook raadzaam om meerdere offertes te vragen bij een paar verschillende verzekeraars. Op die manier kan er een goede vergelijking plaatsvinden.
  • De hoogte van de premie is dan ook afhankelijk van het aantal auto’s dat voor de autoverzekering zakelijk in aanmerking komt, van het soort verzekering en natuurlijk speelt ook de no-claim korting een belangrijke rol.
  • Een autoverzekering voor zakelijk gebruik kan aangevuld worden met verzekeringen die een specifieke dekking geven zoals de inzittendenverzekering of een rechtsbijstandverzekering. Het is daarom aan te raden bij het afsluiten van de autoverzekering ook na te gaan of er andere dekkingsbehoeften zijn.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *