Zakelijke Creditcard

Zakelijke creditcard informatie

Wie veel onderweg is, zal de voordelen van een creditcard ongetwijfeld hebben ontdekt. Voor bedrijven zijn er ook zakelijke creditcards. Mensen die voor hun werk of werkgever veel onderweg zijn, kunnen hiermee makkelijk al hun zakelijke uitgaven betalen. Men kan één zakelijke creditcard voor een onderneming aanvragen, maar ook meerdere. Deze creditcards worden door de onderneming aangevraagd, zijn aan een zakelijke tegenrekening gekoppeld maar hebben als gebruiker de eigenaar zelf of één of meerdere van de werknemers van de onderneming.

Meerdere gebruikers
Een zakelijke creditcard kan dus alleen op naam van de ondernemer worden gezet, maar er kunnen ook meerdere creditcards voor de individuele werknemers worden aangevraagd.


Individuele bestedingslimieten

Om de gebruikers van een creditcard te beschermen tegen te hoge uitgaven, kan de onderneming per creditcard bepalen wat de betalingslimiet is en deze zo nodig bijstellen. Hiermee kan het uitgavenpatroon afdoende worden beschermd zodat men niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Tijdbesparing

Een zakelijke creditcard kan een heleboel tijd besparen bij het declareren van de gemaakte kosten. De kaarthouder hoeft alleen nog maar de facturen en bonnen te bewaren en te overleggen. Het eindeloze invullen van declaratieformulieren behoort daarmee tot het verleden.

Betalingsoverzicht

Er kan naar keuze een gezamenlijk betalingsoverzicht worden gegenereerd maar er kan ook van iedere creditcardgebruiker aparte betalingsoverzichten kunnen worden bijgehouden. Dit geeft een handig overzicht in de zakelijke bestedingen van de houders van de creditcards. De betalingsoverzichten kunnen in veel gevallen bovendien worden gegenereerd in een universeel formaat zodat deze eenvoudig in de boekhoudsoftware kunnen worden ingelezen.

Data afrekeningen

Bij veel creditcardproviders kan men zelf kiezen op welke dagen het betalingsoverzicht wordt gemaakt en er vervolgens wordt afgerekend. Op die manier heeft men de keuze om die aan te passen aan de liquiditeiten, of aan andere factoren die noodzakelijk zijn voor een goede bedrijfsvoering, zoals de data waarop een de boekmaanden doorgaans worden afgesloten of wanneer de werknemers hun declaraties ingediend dienen te hebben.

Wereldwijde dekking?

De meeste bekende leveranciers van creditcards zoals American Express, Mastercard en Visa claimen dat men er overal ter wereld mee kan betalen, men noemt dit een “wereldwijde dekking”. Strikt genomen is dat ook zo, men zal er ongetwijfeld ergens in ieder land van de wereld mee kunnen betalen. Maar het kan per land verschillen bij hoeveel hotels, winkels, autoverhuurders en tankstations deze creditcards worden geaccepteerd. In de meeste westerse landen is de dekking voldoende, maar er zijn genoeg landen waar het anders is. Informeer daarom vooraf goed naar de dekking zodat precies die creditcard wordt gekozen, die in de landen waar frequent naar toe wordt gereisd daadwerkelijk de gewenste dekking biedt. 

Creditcard aanvragen

Een zakelijke creditcard kan rechtstreeks bij één van de creditcardmaatschappijen zoals American Express, Mastercard of Visa worden aangevraagd, maar ook via de eigen bank waar men een zakelijke rekening heeft lopen. De creditcards die door de banken worden uitgegeven zijn in feite gewoon de creditcards van de bekende leveranciers maar hebben de bank als tussenpersoon. Dat heeft zo zijn voordelen. De aanvraagprocedure is eenvoudiger omdat de meeste gegevens alsmede de kredietwaardigheid bij de bank bekend zijn, bovendien verleent de bank in veel gevallen een aantrekkelijk korting op de jaarlijkse vergoeding die men per creditcard dient te betalen. Qua dekking is er geen verschil. De logo’s van American Express, Mastercard of Visa staan gewoon op de kaart afgebeeld en men is er overal ter wereld aan gewend dat deze kaarten er wel eens anders uitzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *