Als ondernemer is het belangrijk dat je je tijd kan besteden aan dat waar jij goed in bent. Het bijhouden van je bedrijfsadministratie is een belangrijk onderdeel van het runnen van een succesvol bedrijf. Van starters tot grote gevestigde bedrijven, de administratie uitbesteden is een punt waar elke ondernemer op een gegeven moment tegenaan loopt. Ben jij een ondernemer en denk je erover om je boekhouding en administratie uit te besteden?

Natuurlijk ga je op zoek naar een betaalbare boekhouder die alle ingewikkelde wetten en regels voor je vertaalt. Een boekhouder waar je bij terecht kunt met al je vragen. Vaak kun je precies kiezen welk gedeelte van je bedrijfsadministratie je wilt uitbesteden.

Volledige bedrijfsadministratie uitbesteden

Je kunt ervoor kiezen om je volledige administratie uit te besteden aan een boekhouder. Dit scheelt je naast veel tijd ook een hoop frustratie. Tijd die je beter kunt besteden aan de inhoudelijke kant van je onderneming. Op basis van de door jouw ingeleverde bonnetjes en facturen kan je boekhouder de aangiftes bij de belastingdienst voor je regelen. Omzetbelasting, inkomstenbelasting, loonbelasting en vennootsbelasting zijn administratieve zaken waar je je geen zorgen meer over hoeft te maken. De boekhouder verzorgt de volledige correspondentie met de belastingdienst. Heb je het liefst zo weinig mogelijk omkijken naar je administratie? Dan is het volledig uitbesteden voor jou wellicht een uitkomst. Ook voor je salarisadministratie, het opstellen van je jaarrekening, debiteurenbeheer en startersbegeleiding kan je bij je boekhouder terecht.

Maatwerk

Wil je zelf ook nog betrokken zijn en zoek je alleen iemand die over je schouders meekijkt? Veel boekhouders werken met een eigen boekhoudprogramma waar je zelf je gegevens invoert. In dergelijke systemen boek je zelf je facturen en bonnetjes in. De boekhouder kijkt op de achtergrond mee en controleert of alles wel goed ingeboekt is. Zo heb je alles zelf in de hand, maar heb je tegelijkertijd de zekerheid van een professionele controle. Vaak werken boekhouders met eigen boekhoudprogramma’s. Shop gerust even rond om te kijken welk programma jij prettig vindt werken. Deze programma’s kunnen zowel simpel als erg geavanceerd zijn, precies zoals jij zelf wilt. Je kunt er ook voor kiezen om alles zelf te doen en een boekhouder alleen je boekjaar te laten controleren en te laten afsluiten.

De bedrijfsadministratie uitbesteden aan een passende boekhouder verdient even wat uitzoekwerk. Veel boekhouders werken op maat, dus voor elk type bedrijf bestaat wel een passende methode.