Kamer van Koophandel

De kans is wel heel klein als je er nog nooit van hebt gehoord: de Kamer van Koophandel. Het is een instelling, een organisatie vanuit de overheid en het stimuleert en ondersteunt ondernemers. Daarbij werkt de Kamer van Koophandel nauw samen met de Belastingdienst. Het bekendste van de Kamer van Koophandel is misschien wel het Handelsregister. Als jij je als bedrijf wilt laten registreren, als jij als bedrijf wilt starten, dan moet jij jouw bedrijf laten registreren bij de Kamer van Koophandel.

Kvk.nl

Vroeger moest je langs gaan op gesprek, tegenwoordig gaat veel gemakkelijk online via verschillende formulieren. Waarschijnlijk ben je ook via die weg op deze website terecht gekomen: je wilt misschien wel een bedrijf starten. De start van jouw bedrijf begint bij de Kamer van Koophandel. Je moet een inschrijvingsformulier invullen. De naam van je bedrijf, algemene gegevens en het doel van het bedrijf, de werkzaamheden dus. Dit kan een korte omschrijving zijn van het bedrijf.

Als je dit formulier hebt ingevuld, dan kan jouw bedrijf worden ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het inschrijvingsformulier is de basis van de inschrijving. Daarnaast krijg je dan een KVK-nummer en een BTW-nummer van de Belastingdienst. Vanaf dan moet je altijd facturen sturen voor alle diensten die je levert en moet je elke drie maanden, elk kwartaal aangifte doen bij de Belastingdienst. Dit moet je dus vier keer per jaar doen.

Advies

Voor de rest is de Kamer van Koophandel er voor meer natuurlijk. De organisatie geeft advies aan ondernemers en organiseert ook startersdagen en evenementen voor ondernemers en starters bijvoorbeeld. Om je in te schrijven bij de Kamer van Koophandel betaal je een klein bedrag, ongeveer vijftig euro per jaar, om überhaupt ingeschreven te mogen staan bij de Kamer van Koophandel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *