Aanmelden kleineondernemersregeling (kor)

Kleineondernemersregeling (KOR) aanmelden

De deadline voor aanmelden van de kleineondernemingsregeling voor 2021 komt snel dichterbij. De belastingdienst wil graag dat de aanmelding uiterlijk 3 december 2020 binnen is. In dit artikel leggen we je uit voor wie de kleine ondernemingsregeling interessant kan zijn en hoe je je aan kan melden.

Wat is de kleineondernemersregeling?

De kleineondernemersregeling is een fiscale regeling waarbij ondernemers vrijgesteld zijn van BTW en het doen van BTW-aangifte. Voorwaarde hierbij is dat de ondernemer een jaaromzet heeft van minder dan €20.000,- per jaar.

Op het moment van publicatie van dit artikel hebben ondernemers nog ongeveer 2 weken om zich aan te melden voor de kleineondernemersregeling 2021. Deze regeling is er speciaal voor kleine ondernemingen die minder dan twintig duizend euro per jaar omzetten. Je kan hierbij denken aan mensen die part-time ondernemen. Het grote voordeel hiervan is dat je geen BTW aangifte hoeft te doen elk kwartaal. Tegelijkertijd mag je ook geen BTW meer rekenen aan je klanten. Daarnaast vervalt je plicht om facturen te sturen. Deze lagere administratieve druk is een reden waardoor de kleineondernemersregeling erg populair is bij kleine ondernemers. Het verschilt per ondernemer of deze regeling gunstig is. Doe vooraf goed onderzoek of raadpleeg een adviseur.

Hoe aanmelden voor de kleineondernemersregeling?

Ondernemers die gebruik willen maken van de kleineondernemersregeling kunnen dit doen door een aanmeldformulier van de Belastingdienst in te vullen. Deze is hier te vinden. Zorg ervoor dat de aanmelding uiterlijk 3 december 2020 binnen is bij de Belastingdienst. Wanneer de Belastingdienst akkoord gaat dan ontvang je per brief een bevestiging met daarbij de ingangsdatum van de KOR voor jouw bedrijf. Let op: het is pas geldig zodra je deze brief met start datum hebt ontvangen.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *