Aangifte 2014: Website belastingdienst opnieuw overbelast

De belastingdienst blijft grote moeite houden met het verwerken van piekbezoek op de website. Net als tijdens de kwartaalaangifte eind 2014 is de inlog omgeving van de belastingdienst onbereikbaar. De belastingdienst toont momenteel het volgende bericht op haar site:

Mogelijk komt dit omdat veel mensen op dit moment ingelogd zijn op Mijn Belastingdienst. Om de druk te spreiden vragen we u daarom op een later moment terug te komen. We snappen dat dat heel vervelend is. Excuses voor het ongemak.

U kunt helaas ook niet inloggen op Inloggen voor Ondernemers. Om u tegemoet te komen krijgt u langer de tijd om aangifte te doen. Uw aangifte moet op 4 april 2015 binnen zijn. U heeft geen uitstel van betaling. Zorg ervoor dat uw betaling uiterlijk vandaag ontvangen is door de Belastingdienst.

Kort samengevat: u krijgt wel uitstel voor het doen van aangifte als ondernemer, maar u krijgt geen uitstel van betaling!

storing belastingdienst aangifte 2014

De belastingdienst waarschuwt per mail ook niet te lang te wachten met de kwartaalaangifte:

Beste ondernemer,

Het is weer tijd om uw aangifte te doen. En zoals altijd moet uw aangifte weer vóór de 1e van de maand bij ons binnen zijn. Doet u aangifte via onze website? Dan is het deze maand verstandig uw aangifte ruim op tijd in te sturen en niet te wachten tot het laatste moment. Voor het eind van de maand moeten namelijk niet alleen veel ondernemers aangifte doen. Er komen ook veel aangiften inkomstenbelasting van particulieren bij ons binnen. Het wordt de laatste dagen van april waarschijnlijk extra druk op onze site, waardoor inloggen op sommige momenten lastig kan zijn.

Doe aangifte vóór 27 april

Hebt u nog geen aangifte gedaan? Voorkom problemen met inloggen en doe uw aangifte vóór 27 april. Doe het in ieder geval ruim voor 1 mei.

Doet u btw-aangifte en moet u betalen? Dan hoeft u de btw niet meteen over te maken: Als uw betaling op 30 april bij ons binnen is, bent u op tijd. Hebt u al aangifte gedaan en uw eventuele betaling overgemaakt? Heel goed, dan hoeft u niets meer te doen.

Meer tips

  • ’s Ochtends, ’s middags tussen 15.00 en 18.00 uur en ’s avonds ná 22.00 uur is het meestal wat rustiger op onze site. Dat zijn over het algemeen de beste momenten om aangifte te doen.
  • Hebt u aangifte gedaan en moet u betalen? Via internetbankieren kunt u uw betaling inplannen zodat het geld pas aan het eind van maand wordt overgemaakt.
  • Download onze Btw-Alert in de app store. Hiermee hebt u uw betalingskenmerk bij de hand op het moment dat u gaat betalen. Ook zet deze app herinneringen in uw agenda.
  • Volg ons twitteraccount @BDzakelijk en krijg nog meer tips voor uw administratie en aangifte.
  • Doet u als ondernemer aangifte inkomstenbelasting? Gebruik dan onze nieuwe Aangiftehulp Inkomstenbelasting voor ondernemers. Hier vindt u handige toelichtingen en hulpmiddelen voor uw aangifte. vindt onze Aangiftehulp op de website van Ondernemersplein.

Met vriendelijke groet,

De Belastingdienst

You May Also Like

About the Author: Arjen

Online marketeer & eigenaar Starters Informatie Centrum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *