50.000 extra ZZP’ers in 2014

In 2014 zijn is het totaal aantal zzp’ers met 50 duizend toegenomen. De Kamer van Koophandel maakte vandaag bekend dat er inmiddels 880.000 zelfstandigen zonder personeel actief zijn in Nederland. Dit terwijl het kabinet onlangs nog aangaf dat het verminderen van het aantal zzp’ers speerpunt was.

In de periode 2009 tot 2014 is het aantal zzp’ers met ruim 51% toegenomen. De meeste nieuwe zzp’ers hebben een organisatie-adviesbureau. Daarnaast zijn er in de bouw veel bouwvakkers zelfstandig aan de slag gegaan. Dit wordt gevolgd door een opvallend hoog aantal nagelstudio’s en alternatieve genezers. Het totaal aantal ondernemingen is in 2014 met 5% gestegen.

activiteiten zzp'ers 2014
Populairste activiteiten onder zzp’ers. Bron: NOS

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *