4 tips om beter om te gaan met thuiswerken

thuiswerken tips

In het begin toen iedereen moest starten met thuiswerken, keken we er zeer positief naar. We krijgen het gevoel van meer vrijheid. Je hoeft geen rekening meer te houden met reistijd en voor sommige is het zelfs mogelijk om eerder te stoppen. Daarnaast is het ook een dikke plus als je tussendoor wat in het huishouden kan doen. Toch is thuiswerken niet voor iedereen weggelegd. Het kan voorkomen dat je het lastig vindt om de motivatie te vinden en daarnaast kan het ook best saai zijn. Je werkt immers alleen. Hoe je het beste kunt omgaan met thuiswerken, lees je in de onderstaande vier tips.

Tip 1: Zorg dat je buiten komt

De eerste tip waar we mee willen beginnen, is dat je moet zorgen dat je regelmatig buiten te vinden bent. Begin met een ochtendwandeling om goed aan je dag te beginnen. Het is fijn als je je kinderen naar school moet brengen of de hond moet uitlaten, want dan heb je meteen een stok achter de deur. Ook tijdens het werken kan het helpen om even naar buiten toe te gaan voor wat frisse lucht. Een klein blokje om, of even vijf minuten in de tuin zitten kan ervoor zorgen dat je het gevoel krijgt dat je er weer tegenaan wilt. Vind je het lastig om daadwerkelijk naar buiten te gaan? Zet het dan als taak in je agenda.

Tip 2: Zorg voor een ontspannende ochtendroutine

De kans is heel groot dat jouw ochtendroutine bestaat uit druk, druk en nog eens druk. Zeker wanneer je een gezin hebt. De kinderen moet immers aangekleed worden, er moet ontbijt worden gemaakt en vervolgens zullen ze naar school moeten worden gebracht. Dat resulteert echter wel in het feit dat je met onrust in je hoofd aan je werk begint. Dat is natuurlijk geen lekker begin en kan ervoor zorgen dat je je niet kunt concentreren. Zorg daarom voor een ontspannende ochtendroutine. Je kunt bijvoorbeeld wat eerder opstaan en tijd vrij maken voor voor iets waar jij van kan relaxen. Misschien een sportsessie, een boek lezen of mediteren.

Tip 3: Leuke dingen plannen voor na het werken

De meeste mensen hebben de eerste paar uur nergens last van tijdens het thuiswerken. Als de middag begint en je nog een aantal uur moet werken, wordt je het snel beu. De motivatie is dan ver te zoeken wat resulteert in een vermindering van je prestaties. Om dat te voorkomen zou je iets leuk kunnen plannen, voor in de avond. Zo heb je wat om naar uit te kijken en dat zorgt voor meer motivatie. Je kunt bijvoorbeeld reserveren bij je favoriete restaurant, gaan bowlen met je partner of een drankje doen met vrienden. Zet deze afspraak tevens ook duidelijk in je agenda. Zo wordt je er aan herinnert.

Tip 4: Ga eens buiten de deur werken

De laatste tip die we met je willen delen is alleen mogelijk voor de mensen die alleen een laptop nodig hebben voor hun werkzaamheden. Als dat bij jou het geval is, raden we je aan om eens buiten de deur te werken. Je kunt bijvoorbeeld vragen of je ergens in een restaurant mag werken. Kun je dat direct mooi combineren met een heerlijke lunch en een goede kop koffie. Andere mogelijkheden zijn bijvoorbeeld de lobby van een hotel of de bibliotheek. Door te veranderen van omgeving wordt het thuiswerken een stuk minder saai en hou je het langer vol.

You May Also Like

About the Author: Geraldine

Geraldine is een enthousiaste ondernemer die in het verleden meerdere bedrijven heeft gehad. Met haar onuitputtelijke energie en vastberadenheid om te slagen, is ze begonnen met een klein idee en heeft dit opgebouwd tot een bloeiend bedrijf. Ze gelooft in het waarmaken van dromen en heeft hard gewerkt om haar visie te verwezenlijken. Op Startersinformatiecentrum.nl deelt ze haar ondernemerslessen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *