10 kantoorartikelen die verdwijnen

In de Verenigde Staten is een top 10 samengesteld van artikelen of trends die binnen 5 jaar zullen verdwijnen op de kantoren. Om tot deze top 10 te komen, is via LinkedIn aan 7000 ondernemers hun mening gevraagd.

 1. Memo-recorders
  79% van de ondervraagde ondernemers geeft aan dat de memo-recorder binnen 5 jaar niet meer terug te vinden is in een kantoorpand.
 2. Fax
  71% van de ondervraagden heeft aangegeven dat de fax al in hun kantoor is verdwenen, of ze hebben aangegeven dat de fax binnen vijf jaar het kantoorpand zal verlaten.
 3. Rodolex
  58% van de ondernemers zegt dat de rodolex en soortgelijke producten binnen 5 jaar naar de prullenbak is verhuisd.
 4. Standaard uren
  De standaard uren zijn niet meer van deze tijd. 57% van de ondervraagde ondernemers heeft aangegeven nu of binnenkort de standaard uren te ‘schrappen’. Werknemers kunnen hun tijden meer zelf indelen, er kan meer vanuit huis gewerkt worden enzovoort.
 5. Telefoon
  De vaste telefoonlijn zal over vijf jaar geheel verdwenen zijn uit kantoorpanden, beweert 35% van de ondernemers. De mobiele telefoons zijn erg in opmars, en ook via de computer wordt veel meer gebeld. De vaste telefoonlijn is een grote kostenpost die haast overbodig is geworden.
 6. Desktop pc
  Evenals de telefoonlijn is de desktop pc volledig verouderd volgens 34% van de ondervraagden. Binnen vijf jaar zal de desktop pc vervangen zijn door laptops, tablets en smartphones.
 7. Pakken en stropdassen
  De tijd dat mensen strak in pak en met stropdas op kantoor rondliepen, begint steeds meer uit beeld te raken. Ruim 25% van de ondervraagden zegt dat een pak en stropdas geen vereiste meer is om op kantoor te dragen. Binnen vijf jaar zullen dan ook weinig tot geen pakken meer op kantoor te vinden zijn. Wel zeggen ondernemers dat het niet de bedoeling is dat men slordig op het werk komt. Nette kleding is nog wel van belang, zeker als er contact met klanten plaatsvindt.
 8. Baas in glazen hokje
  Het is binnenkort haast niet meer te bedenken dat de baas in een glazen kantoortje zit op de hoek van de gang. 21% van de ondervraagde ondernemers is van mening dat managers meer op de werkvloer zullen zijn, samen met de werknemers. Dit zorgt voor een beter overzicht, betere werkprestaties en bovendien een betere samenwerking tussen manager en werknemers.
 9. Kantoortuin
  De cubicles, de typische kantoortuinen die veel kantoren hebben, zullen binnen vijf jaar volledig verdwenen zijn, zegt 19% van de ondervraagde ondernemers. Of dit ook echt zo zal zijn, valt nog te bezien, maar de kans is groot dat ze in de toekomst wel zullen verdwijnen.
 10. Lokale data opslagruimtes
  Lokale data opslagruimtes, zoals dvd’s, cd’s en usb zullen verdwijnen uit kantoren. In de plaats hiervan zal voornamelijk gebruik gemaakt worden van “the cloud”, zodat iedereen op elk moment op elke plaats bij de gegevens kan komen.

You May Also Like

About the Author: Arjen

Online marketeer & eigenaar Starters Informatie Centrum.

One Comment to “10 kantoorartikelen die verdwijnen”

 1. Punt 9 wekt bij mij twijfel op. Er worden nog steeds volop cubicles geplaatst. Mensen willen ook in de co-workingspace een stukje privacy. Daarnaast heeft het een zeer positieve invloed op de akoestiek, met name binnen bedrijven waar veel gebeld wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *